Aika kauan se kesti. Ovelta-ovelle -lupaus oli 60 päivää, mutta se taisi mennä reilulla viikolla yli, pakkaus oli 22.1. ja perillä 2.4. Muutamaan kertaan tuo "tavarat satamassa"-pvmkin siirtyi (ja samoin jo alkuperäinen lähtö..)

Tavarat oli ensin kääritty suojapaperiin (jokainen astia ja esim. kenkäpari omaansa, vaatteita ei sentään ollut kääritty..), sen jälkeen laitettu pahvilaatikkoon ja pahvilaatikot oli sitten vielä kahdessa isossa vanerilaatikossa, sohva omassaan, ja muut omassaan. Joku vaate pahvilaatikko oli hieman ruttaantunut, mutta kaikki tavarat olivat ehjiä ja kunnossa. En muista, kerroinko jo aikaisemmin, että innokkaat muuttopakkaajat olivat pakanneet muutaman asiaankuulumattomankin (kämpän kalustukseen kuuluvan..) tavaran mukaan, eli vaatehuoneen nurkassa lojunut ohjaajantuoli ja pesuhuoneen hammasharja setti olivat tulleet vahingossa mukaan. Tosi tarkkana pitäisi pystyä olemaan pakkauksen aikana, mutta minkäs teet, kun pakkaajia on kolme ja itseä vain yksi.

Suomen muuttosedät sitten kantoivat laatikot sisään ja kokosivat sohvan (=jalat ruuvattiin kiinni), mutta muuten en halunnut heidän purkavan tavaroita. Mulla oli jo valmiiksi paikat aika täynnä tavaroita, joten olisi siinä ollut ihmettelemistä, mihin roinat tuuppaa. On kyllä vieläkin ihmettelemistä, ihan kaikille ei paikkaa ole vielä löytynyt.

Viime viikon lomailin Rukalla (tässä yksi syy siihen, ettei kämppä vieläkään ole kunnossa..). Oli se kyllä hassua, täällä etelässä oli jo ihan täysi kevät, ei lumen hippuakaan missään, mutta siellä oli vielä ihan talviset tunnelmat. Rinteet olivat vielä hyvässä kunnossa, samoin hiihtoladut (vaikka ite en käynyt kuin ihan pienen hiihtolenkin viimeisenä päivänä). Meillä oli sellainen iso kommuunimökki vuokrattuna ihan rinteen vierestä (30 m mäkeen), mutta mulla oli jalat sen verran romuna, että tuonkin matkan käveleminen laskettelumonot jalassa oli yhtä tuskaa. Onneksi lasketteluun ne ei juuri vaikuttaneet, kunhan vältteli ankkuri- ja sompahissejä. Ja onneksi Rukalla on niin monta tuolihissiä..

Kun tulimme takaisin, oli täällä ihan kesäkelit. Sunnuntaina mietin, että olisi paljon hommia, sisällä pitäisi purkaa loput tavarat ja toisaalta ulkonakin riittäisi tekemistä. Mutta siinä kelissä ei tarvinnut kauaa pohtia, kumpaa tekisi, ulos oli päästävä! Siinähän se päivä sujui rattoisasti kiviä kanniskellessa, haravoidessa ja kukkapenkkejä siistiessä. Tätä Kiinassa ollessani kaipasin! Ja ne tuoksut, kun keväinen maa tuoksuu raikkaana.. sitä ei Kiinassa tosiaankaan ole.. Ainakaan kaupungissa. Lumikellot, krookukset (ja luonnonkukista sinivuokot ja näsiät.. ja leskenlehdet) kukkivat jo pihassani, posliinihyasintti jo melkein ja narsisseissa ja tulppaaneissakin on jo pitkät piikit. Jes. Paljon tuli myös keksittyä projekteja tulevaksi kesäksi...