Eilen siis palailin reissusta, ja tänään on aamu pitkä... Illalla sain sinniteltyä jotenkuten tajuissani noin kahdeksaan, mutta sitten oli pakko luovuttaa ja kömpiä sänkyyn. Unta riitti neljään asti, joten aamu on ollut pitkä...Tosin en kyllä tälläkään hetkellä tunne itseäni kovinkaan hereillä olevaksi..

Matka oli kiva, mutta auttamattomasti liian lyhyt. Hangzhoussa olimme sunnuntaina puolelta päivin, ja olin jopa onnistunut hieman torkahtelemaan koneessa, joten jo sunnuntainakin jaksoi jotain tehdä. Eli siis heti vain elektroniikkamarkkinoita ja silkkimarkkinoita matkakaverille näyttämään. Mä en ostanut mitään, nukkumisesta huolimatta tuntui, ettei oikein jaksanut keskittyä... Myöhemmin menin moikkaamaan kaveria ja katsomaan yhtä temppeliä (täytyyhän matkoilla aina käydä nähtävyyksiä katsomassa!) En ollut tuolla(kaan) aiemmin käynyt, joten ihan mielenkiintoista. Tosin temppelissä sitten lopui kamerasta akku ja laturi ei tietenkään ollut mukana koko matkalla. Koskahan mä oppisin muistamaan kameran latauksen? Ei meinaan ole ihan ensimmäinen kerta, kun noin käy. No, siihen loppui sitten kuvaaminen tältä kierrokselta. Ilma oli yllättävän kylmä,hieman sateli ja tuuli, ja mulla ei ollut edes kaulahuivia mukanani.. Onneksi sain sellaisen kaverilta lainaksi. Tarpeen oli, kiitos siitä! 

Temppelin jälkeen menimme vielä Xihun rantaan katsomaan yhtä puistoa, jossa olen itse käynyt kerran aikaisemmin, lootuksien kukinta aikaan. Nyt ei ollut lootuksista vielä tietoakaan, mutta kirsikat ja magnoliat kukkivat, samoin kameliat (mutta ne nyt kukkii lähes koko talven..). Ja kukki moni muukin, jota en tunnista.. Tosin yhdelle viime kesänä ihmettelemälleni kukalle (kamelian lisäksi..) olen onnistunut saamaan jonkinlaisen nimen, eli se yleinen keltakukkainen riippuvaversoinen pensas on  "primrose jasmin"  (muistaakseni, tai ainakin jotain todella samantyyppistä). Törmäsin nimilappuun joskus viime kesänä Hz:n botanical gardenissa. Puistossa oli jo nättiä, riippapajuissa oli ihanan hento viherrys. Sieltä mentiin sitten syömään Banana Leafiin ja jalkahieronnan kautta hotellille. Jalkahieronnassa sai tehdä jo tosissaan töitä, ettei nukahda.

Töissä oli kiva nähdä taas tuttuja. Ja kiinalainen ruokakin oli taas ihan hyvää. Illalla mentiin muutamien kiinalaisten työkavereiden kanssa armyyn, ja sain taas paikan hyvää tofua. Siitä on tullut mun ehdoton suosikkiruoka, harmi vaan, että melkein kaikki muut armyn ruuat kyllästyttää. Ei ne pahoja ole, mutta jotenkin vaan maistuvat niin samalta.. Ruuan jälkeen menin vielä kasvohoitoon... Piti pitää kiirettä koko reissun ajan, että ehti tehdä kaikkia haluamiaan juttuja, kun aikaa Kiinassa oli niin vähän. 

Tiistaina sää muuttui huomattavasti lämpimämmäksi. Mittarissa oli varmaan jo ainakin 15 astetta ja aurinko olisi paistanut, jos vaan sumun läpi olisi jaksanut...Illalla olikin sitten vuorossa Indian Kitchen (sokeitten hieronnan jälkeen..). Se ei kyllästytä.. Sieltä mentiin sitten Hefangille ja sieltä sitten vielä iltamarkkinoille. Mulla lähti hieman mopo käsistä, ostin illan aikana melkein enemmän kiinakrääsää kuin koko 1.5 vuoden oleskelun aikana yhteensä.. Puolustuksekseni sanon, että osa jutuista oli kyllä sellaisia, joita olin jo harkinnut aikaisemminkin (: Ja  tee ei oikeastaan ole krääsää. Iltamarkkinoilta ostin "perus"pashiminoita á 12 remppaa (tinkimisen jälkeen) ja sitten, kun lähdettiin sieltä pois, niin yksi porukasta kertoi ostaneensa samaan aikaan (luultavasti) samoja huiveja 10 rempalla. Ja tinkimättä... Höh!

Keskiviikkona meni töissä palaverien takia hieman pitempään. Tarkoituksena oli käydä Decathlonissa, ja kyllähän me sinne ehdittiinkin- 15 minuutiksi ennen sulkemista. No, mentiin sitten tutustumaan Auchanin (tavaratalo) valikoimiin, se oli vielä tunnin auki..

Torstaina olikin sitten kotiinlähdön aika. Iltapäivällä lento Pekingiin ja siellä pikaiseti hotellin kautta krääsämarkkinoille (auki n. 1/2 h), en ostanut mitään.. ja sitten paikalliseen suomalaiseen ravintolaan syömään. Ruoka ei muuten tuntunut yhtään niin hohdokkaalta kuin viimeksi.. (Siis oli se hyvää, mutta nyt ei mennyt ihan ekstaasiin jo siitä, että näkee ruokalistan ja löytää sieltä niin paljon kaikkia sellaisia ruokia, joita ei ole ollut mahdollisuus syödä moneen kuukauteen..).

Pekingistä päästiin sitten ilman isompia kommelluksia Tampereelle. Tällä kertaa matkalaukutkin ehtivät Helsingissä vaihtamaan samaan koneeseen.

Kontin (=mun kiinantavaroiden) tulopäivästä ei ole vieläkään tietoa. Ekaksi kontin piti saapua satamaan 11.3., sitten tuli tieto että viivästyy, uusi päivä on 19.3. Ja sitten että 22.3. En tiedä, onko tullut, en ole torstain jälkeen lukenut työmeilejä.. Sitten purkamiseen menee muutama päivä ja tullaukseen samaten, eli jos oikein onnistaa, niin ehkä jo ensi viikon lopulla voisi tavarat olla vihdoin täällä. Todennäköisemmin ehkä kuitenkin vasta seuraavalla viikolla. Muuttofirmalla on 60 pvn "ovelta ovelle" takuu, aika tiukoille taitaa mennä.

Kelalta tuli muuten pari viikkoa sitten selvityspyyntö... Tiukkaan sävyyn siinä pyysivät selvitystä, missä maassa aion tulevaisuudessa majailla. Olin luullut, että muutoilmoitus riittää, mutta ei kuulemma riitä, pitää tehdä erillinen ilmoitus. No, noinhan se taisi lähtiessäkin olla.

Mun piha täällä on muuttanut muotoaan.. Kun lähdin, niin koko piha oli kuin pienimuotoisen pommin jäljiltä, talo liitettiin kunnallistekniikkaan ja kaivurit joutuivat kaivamaan melkein puoli kierrosta (ja tietty juuri siltä "paraatipuolelta") talon ympäri, ja kun maaperä on kiveä ja savea, niin näky oli aika karmea. Etuovelta ei kovin hyvin päässyt edes kulkemaan, kun joutui kiertelemään kaivantoja. Nyt ovat jo onneksi hieman tasoitelleet ja siistineet seutua, pihaan oli jopa tuotu kivituhkaa paikkailemaan hieman onnettomaan kuntoon joutunutta pihatietä. Olisivat vaan kaivaneet sinne salaojaputket samalla, ne olisivat olleet tarpeen.. Tosin aikamoinen osa pihan savesta tuntuu siirtyneen mun ja reissunaikaisen talonvahdin kenkien myötä eteisen matolle.. eikä ayi enää ole siivoamassa, joten ei kai auta kun tarttua itse imuriin..