Loma oli ja meni. Liian lyhyt se kuitenkin oli, olisin helposti voinut jatkaa vielä parisen viikkoa :) Varsinkin kun moni kiva juttu alkoi vasta sillä viikolla, kun lähdin pois, mm. ratsastus.. se talli, jossa mä käyn, oli lomalla koko sen ajan kun olin Suomessa.. Ja sitten olin niin lorvi, etten jaksanut etsiä mitään muuta paikkaa, joten toisaalta saa kyllä syyttää ihan itseään siitä, ettei päässyt ratsastamaan. Mutta lentopalloa sentään pääsi katsomaan ja hieman pelailemaankin.. Suomella oli ihan hyvät maailman liigan pelit Brasiliaa vastaan Tampereella ja esitys vain parani latinalaisessa Amerikassa, jossa  Brasilialta saatiin eriä ja Argentiinasta tuli jopa voitto. Ei yhtään hassumpaa. Loppusijoitus maailmanliigassa 9. Parin seuraavan viikon aikana maajoukkueella on sitten totisempi paikka, Viro pitäisi voittaa EM-karsinnassa, jotta pääsisi sitten Moskovaan EM-turnaukseen. Viro pitäisi olla kohtuullisen helposti voitettavissa..

Muuten aikaa sitten kului siskon luona uutta perheenjäsentä ihmetellessä (poika syntyi 1.8.).. on ne alussa pieniä.. ja käytiinpä pikku käppänän isosiskon (1.5 v) ja veljentytön kanssa kotieläintilallakin. Taisi olla tädillä vähintään yhtä hauskaa kuin tytöillä. Päivän hitti tosin taisi olla trampoliini, eikä mikään eläin..

Kiinassa odotti sitten tutun kuuma ja hiostava keli - eikä ilmakaan ollut enää ihan niin läpinäkyvää :) Vaikka useana päivää kyllä näki ihan sinistä taivasta.Se ei todellakaan ole täällä kovin yleinen ilmiö.. Onneksi kämpässä oli kaikki kunnossa, ja ilmastointi päällä, joten sen suhteen oli ihan mukava palata.

Ostin Suomesta itselleni kivan lelunkin - Polarin sykemittarin. Tosin malli on hieman eri kuin ajattelin (piti olla F55?, mutta tuli F11, onneksi ne ovat ominaisuuksiltaan lähes samat..). Kiireellä oli "hieman" osuutta asiaan, aikaa ostohetkellä lentokenttäbussin lähtöön 15 min, tosin ostopaikka (Koskikeskus) on ihan lähellä linja-autoasemaa. Asemalle ehdittiin jopa hyvissä ajoin ennen bussin tuloa - vaikka tosin kun se tuli, niin pakkailin vielä matkalaukkua.. Mutta viime kerralla oli vielä tiukemmalla :) Hmm. joskus sitä kyllä miettii, että hieman pienempi ajankäytön maksimointi voisi laskea stressitasoa huomattavasti..

Nyt on sitten kuntotasoa mittailtu muutamaan kertaan, luotu harjoitusohjelma ja kokeiltu käyttöä sählyssä ja pyöräillessä+uimassa. Noi ei kyllä oikein mätsää tuohon harjoitusohjelmaan.. Mutta onhan sitä kiva katsoa, mihin asti syke nousee sählyssä.. Ja taas pyöräillessä syke ei millään nouse tarpeeksi ylös, täällä kaupunkialueella kun puuttuu ne mäet lähes kokonaan.. En ole vielä saanut korttia uuteen kuntosaliin, joten käyttö jumpassa / kuntosalilla on vielä kokeilematta.

Viime lauantaina kävin joen toisella puolella uimassa avoaltaalla. Menin sinne pyörällä ja matkaa yhteen suuntaan tuli ehkä n. 15 km. Kiva paikka, todella rauhallinen. Meidän lisäksi (4 suomalaista) siellä ei ollut kuin kolme amerikkalaista (olivat kuulemma kansainvälisen koulun opettajia ja arvasivat heti työnantajan kun kuulivat, että ollaan Suomesta..). Tosin sitten lähtiessä sinne tuli kiinalaisia. Muuten kiva reissu, mutta multa unohtui taas kokonaan sellainen asia kuin auringolta suojautuminen...Vaikka aurinko paistoi silloin lähes kirkkaalta taivaalta. Ja nyt ei ollut edes mitään rasvaa mukana, onneksi sain lainata.. Mutta vaikka en ehkä tuolla altaalla palanutkaan, niin pyöräily takaisin kaupunkiin oli jo sitten liikaa.. Otsa ja nenä paloivat perusteellisesti ja olkapäät ja käsivarretkin hieman..

Ai niin kaneli.. Tiesittekö, että kanelia voi käyttää paitsi mausteena, myös paljastamaan ayin siivouksen tason ja kaakelisaumojen värin vaihtamiseen? Ja lisäksi sillä saa kivan tuoksun koko keittiöön.. Eipä mullekaan noi kaikki käyttötarkoitukset aikaisemmin olleet selvinneet, mutta tuli kokeiltua käytännössä.. Onnistuin tiputtamaan lasisen kanelipurkin yläkaapista s.e. se tippui pöydänkulmaan jossa se hajosi, ja osa purkista (ja kanelista) jäi pöydälle ja loput purkista lenteli sirpaleina pitkin lattiaa. Sirpaleet onnistuivat myös ohimennessään tekemään pari pientä viiltohaavaa mun sääriin. Niistä vuosi haavan kokoon ja syvyyteen nähden yllättävän paljon verta. Kaneli taas osaltaan paljasti, ettei alakaappien ovia ole taidettu pyyhkiä aikoihin ja kanelijauhon saaminen pois laattalattialta oli aika homma. Onneksi laattasaumat olivat jo ennestään tummia, nyt osaan tuli kiva kanelinruskea sävy. Viime vuonna onnistuin värjäämään keittiön toisen pään saumat soijalla (lasipullo tipahti jääkaapin ovesta..) ja tämä kanelisävy on kyllä paljon onnistuneempi.. :) Jos multa kysytään, niin laattalattia keittiössä ei ole hyvä idea...

Kohtasin viikolla mun kerroksen rappukäytävässä myös yksinäisen ja (toivottavasti kauas kotoaan) eksyneen harhailijan.. Pari senttinen torakka se siellä kipitteli edestakaisin, kun ei keksinyt minne mennä.. Mulla sisällähän ei torakoita ole toistaiseksi näkynyt (kop kop), mutta siis ilmeisesi niitä tässäkin talossa asustelee, naapuritalossahan niitä on ollut enemmänkin.. Ekaks ajattelin liiskata sen astumalla päälle, mutta sitten ajatus kengänpohjaan liiskautuneesta ötökästä alkoi inhottaan ja pakenin sisälle jättäen torakan rauhassa harhailemaan rappuun. Tosin hieman mietin, pitäiskö oven reunat tilkkiä jotenkin, mutten kuitenkaan viitsinyt..

Vajaa puoli vuotta komennusta Kiinassa jäljellä. Nyt alkaa jo tulla sellaisia pieniä paniikkioireita asioista, mitä pitäisi ehtiä tehdä/ostaa ennen paluuta. Ja esimerkiksi matkoista.. missähän kaikkialla Kiinassa pitäisi vielä käydä?? Ainakin toinen Pekingin matka, sitten olisi kiva käydä jossain Panda-paikassa, ja mitähn muuta..? Onko kellään hyviä ehdotuksia (Xian ja Keltaiset vuoret käyty..) ? Niin ja Japanissa ainakin pitäisi vielä ehdottomasti käydä.. Nyt lokakuun lomalla on suunnitelmissa Singapore, tosin mitään varauksia ei vielä ole tehty...

Tänään pitäisi lähteä katsomaan ex-naapurien uutta asuntoa ja sitten ainakin jonnekin kynsistudiolle saamaan kukkia kynsiin.. Ehkä tehdään jotain muutakin, saa nähdä.. Lämpötila on nyt (klo 11.35) hieman reilu 31 astetta, real feel 40... Sadetta ja ukkostakin  lupaillaan. Viikolla oli kuulemma 39 lämpöennätyksenä. Ensi viikolle on ennustettu jo hieman viileämpää, lämpötilan pitäisi laskea melkein n. 25 ja pysyäkin niillä tietämillä pitempään. Se on kiva, tekee ulkona liikkumisen huomattavasti miellyttävämmäksi.. Jospa jopa saisin raahattua itseni huonekalumarkkinoille, se on paikka, missä on mun on pitänyt käydä noin viimeiset puolivuotta...