Eilen oli Hangzhoussa todella mukava ilma, lämmintä oli varmaan yli 15 astetta ja aurinko paistoi. Juuri sellainen kevätilma, jolloin alkaa katselemaan ikkunoita, että noikin tarvitsisi pestä.. Sainkin sitten pienimuotoisen kohtauksen ja kaivelin ikkunanpesuvälineet esiin. Pesin kylpyhuoneen peilit ja olohuoneen parvekkeelle johtavat lasiovet. Peileissä on ollut harmaa kerros ja ne ovat näyttäneet todella sumeilta, vaikka siivooja onkin niitä pessyt. Kirkastuivat huomattavasti ihan pienellä vaivalla. Mitenkähn se mun siivooja edes onnistuu "pesemään" ne niin likaisiksi. Se varmaan käyttää jotain todella likaista vettä&rättiä, eikä mitenkään kuivaa jälkiä. Sama juttu oli parvekkeen ovissa, mutta siellä oli lisäksi ihan "oikeaa" pölylikaa. Jäi mulle vielä monta ikkunaa tulevien kohtausten varalle, ja osa ikkunoista on sellaisia, ettei niitä mitenkään pysty pesemään sisältä käsin. Toivottavasti taloyhtiö palkkaa ikkunanpesijät jossain vaiheessa, tarvetta olisi...

Ajattelin eilen käydä myös kaupassa ja lähdinkin iltapäivällä pyöräilemään Carrefouriin, joka on siis sellainen isompi supermarket, josta löytää myös jonkin verran länkkäriruokaa. Ajatuksissa oli ostaa uusi pyörän soittokello (edellinen varastettiin, ja se on oikeasti erittäin tarpeellinen väline täällä..) ja rasvatonta maitoa (löysin lähimarketista uudenlaisia muroja, mutta rasvatonta maitoa tavallisista kaupoista ei löydy..) ja ehkä vielä kermaakin, jos vaikka saisin aikaiseksi tehdä sienikeittoa tai -kastiketta.. En tiedä, onko lähimarketissa kermaa, jos on, niin en ole sitä tunnistanut... Tuo on harmillista noiden kiinan merkkien kanssa; Maitohyllyssä on rivissä erilaisia purnukoita, mutta niistä ei välttämättä ole hajuakaan, mitä ne ovat syöneet. Carressa hyllyissä on tavaroille myös englanninkieliset nimet...

Ajelin Carren edustalle ja mulla oli vaikeuksia löytää pyörälle parkkitilaa. Carren vieressä on Mäkkäri, ja koska mulla oli nälkä, menin ekaksi syömään. Syödessä sitten katselin jatkuvaa ihmisvirtaa kauppaan ja päätin, ettei mun oikeastaan tarvitsekkaan mennä nyt kauppaan. Siellä olisi aivan liikaa ihmisiä.. Lähdin sitten pyöräilemään takaisin kotiin. Hieman mietin, olisinko mennyt järven ympärillä oleville kukkuloille kävelemään, mutta kun mulla ei oikein ollut kunnon ulkoiluvaatteita päällä, enkä edes oikein tiedä, mistä niille parhaiten pääsee, niin päätin jättää toiseen kertaan..

Tänään ilma ei sitten ole enää ollenkaan niin hieno kuin eilen. Kohtalaisen lämmintä kyllä on, nyt hieman ennen 10 aamulla n. 10 astetta, mutta ilma on utuinen ja pilvinen. Alkuviikosta lämpötilan pitäisi enneusteiden mukaan nousta jopa 20 asteeseen, mutta sitten loppuviikosta taas kylmenee ja -2 astetta pahimmillaan.

Jospa yrittäisi tänään uudella innolla sinne Carreen.. jos vaikka saisi itsensä ulos aamupäivän aikana, huhut kertovat, että silloin siellä ei ole niin paljon väkeä.

Tänään on kiinalaisten uudenvuodenjuhlinnan päättävä lamppujuhlapäivä. Kuulemma ripustellaan lamppuja ja ammutaan ilotulitteita (koskapa ei?) ja jossain kaupungilla on isompi juhla, tai ainakin porukka kokoontuu kaupungille. Siis hyvä syy pysyä ilta kotona. Harmi, ettei täällä kovin paljoa näytetä olympialaisia.. tai ei ainakaan mua kiinnostavia lajeja. Eilen tuli kiinan urheilukanavalta yhdistetyn aikaan kiinalaista naisten lentopalloa (siis mielenkiintoista tietenkin, mutta nyt olisin mielummin katsonut yhdistettyä) ja sen jälkeen avajaisia ja joskus myöhemmin taitoluistelua.. Toivottavasti näytettäisiin edes jotain suomalaislajejakin (jotka tulisi joskus päivällä. s.e. minäkin niitä pystyisin täällä katsomaan..). Ongelma tietty on, ettei mulla ole ohjelmasta hajuakaan, eikä sitä nyt ihan koko aikaa viitsi olla telkkarin ääressä passissa..