Tosin ehkä tuota työviikkoa ei kannattaisi niin kauheasti hehkuttaa, koko viime viikon olen ollut jotenkin väsynyt ja töissä tuntunut, ettei saa oikein mitään aikaiseksi.. Pitänee varmaan mennä tänään tai huomenna muutamaksi tunniksi..Tosin nyt on taas ihan kiva ilma, joten hieman suunnittelin "vuorireissua".. Jos olisi tämän päivän "lomalla" ja huomenna sitten menisi töihin aamupäivällä, iltapäivällä meillä kun on tarkoitus kiinalaisten kanssa hieman harjoitella sählyä...

Sählyinnostus tulee siitä, että meillä on töissä "jaosturnaus". 5 porukkaa, yksinkertainen sarja ja kulta-&pronssipelit. Viime torstaina oli ekat pelit (2/joukkue) ja hävittiin molemmat 3:lla maalilla.. No, kummakos tuo, minä kun en tosiaankaan ole mikään erityisen lahjakas tuossa lajissa, ja vaikka joukkueen 2 muuta suomalaista parempia olikin, niin kun kiinalaisilla ei taas ollut mitään hajua koko touhusta, niin homma oli melkoista säheltämistä.. ja kun hyökkäys on niin kivaa ja puolustaminen tylsää... No, totesivat nyt, että seuraavia pelejä varten voisi ehkä tuota mailan käyttöä harjoitella ja sitä on nyt sitten sunnuntaina tarkoitus tehdä. Ainakin pronssipeliin meillä kun on vielä ihan hyvät mahdollisuudet...

Viime viikonloppuna multa hajosi boileri ainoasta käyttökelpoisesta suihkusta (toisessa vessassakin on suihku, mutta siellä ei ole kunnon lattiakaivoa saati sitten mitään verhoa yms. rajaamassa roiskuttelua). Maanantaina ilmoitin asiasta Lilylle, meidän kämpistä vastaavalle tyypille, ja sovittiin, että tiistaina kun täällä on siivooja, niin tänne tulee jokin korjaaja. Sunnuntaina ja maanantaina kävinkin jumpassa ja siellä sitten myös suihkussa. Tiistaina Lily kuitenkin sanoi, ettei korjaaja ollut ehtinyt paikalle siivojan täällä ollessa, käviskö siivoojan seuraavalla kerralla? Sanoin että ei käy, siivooja on vasta perjantaina ja kun kyse on ainokaisesta suihkusta, niin tarvin sitä aiemminkin (varsinkin torstaina, kun on tuo sähly..). Sovittiin sitten, että talon managementistä joku käy katsomassa boileria ti-iltana,ja jos se ei osaa tehdä sille mitään, niin tuon Lilylle avaimet keskiviikkona ja se käy sitten korjaajan tullessa päästämässä sen sisään.. Tiistaina illalla sovittuun aikaan soikin ovikello, ja oven takana seisoi jokin vartijoista. Ajattelin että jopas olikin nyt täsmällistä, alle 5 minuuttia sovittua myöhemmin ja yritin näyttää tyypille, että sisään vaan. Se vähän kurkisti sisään, mutta ei halunnut astua kynnyksen yli vaan näytti mulle jotain kiinankielisiä lappuja.. Ahaa... ei tämä tainnutkaan olla korjaaja, vaan joku muu. Mitään tärkeää asiaa sillä ei tainnut olla, kun se ei kovin innokkaasti mitään selittänyt ja poistui vähin äänin paikalta. Tai sitten se pelästyi länkkäriä, joka yritti raahata sitä välittömästi sisälle..

No puolen tunnin kulutta kello soi sitten uudestaan, ja tällä kertaa siellä seisoi ihan korjaajan näköinen mies, joka suostui tulemaan sisällekkin.. Siinä sitten mentiin boileria tutkimaan ja minä "selitin" että ei kuumaa vettä, mittari näyttää 16 astetta ja jos pistää päälle niin sitten se alkaa vähän ajan päästä piipittämään ja demonstroin asiaa.. Tyyppi ei tietenkään ymmärrä englantia, joten oikeasti mun kiinankielisessä selostuksessa oli sanat "ei kuuma vesi", "16", "odottaa", "ei nouse" ja  "piip piip"... Ja kaikki noi vielä todennäköisesti kohtuullisen väärin lausuttuna ja väärillä tooneilla... Tyyppi tutki ja sääteli sitä ja laittoi päälle ja sit jäätiin odottelemaan piipitystä. Siinäpä sitten istuttiin olohuoneessa ja katseltiin telkkarista Friendejä varmaan puolen tunnin ajan.. Tyyppi selitti, että se oli ollut USAssakin, ilmeisesti noin vuoden verran, muttei se silti osannut sanoa kuin "hello" ja "thanks".. Sitten se kysyi, olenko mä italialainen (kämpässä asui mua ennen italialaisia) ja kun selitin että suomalainen, niin sillä ei ilmeisesti ollut hajuakaan, mistä päin maapalloa moista voisi etsiä.. Lopulta se kyllästyi ja lähti, lämpötila näytti edelleen 16, mutta piipitystä ei kuulunut (se piipitti vasta reilun tunnin päästä..). Toimitin avaimet sitten keskiviikkona Lilylle, ja oikea korjaajakin oli tullut paikalle ja saanut boilerin jopa taas toimintakuntoon. Jotain pelkkää säätelyä enemmän se oli tehnyt, kun ammeessa oli jotain mustaa putua. Se että homma tuli (lähes) kerrasta kuntoon, oli mulle kyllä myönteinen yllätys.

Tulihan täällä jääkiekkoakin viime sunnuntaina.. Tosin melkein 1 1/2 h myöhässä, kun sitä ennen piti näyttää jokin elintärkeä naisten koripallopeli paikallisesta liigasta.. Melkein ehti jo epätoivo iskeä, ettei sitä näytetäkkään, mutta kun ottelu tauoilla "studiossa" puhuttiin jotain suomesta ja ruotsista, niin jaksoin vahtia TV:tä. Ja eihän ottelua tietty kokonaan näytetty, vaan sitä oli saksittu hieman mielenkiintoisella logiikalla lyhyemmäksi: eka erä näytettiin kokonaan, toka melkein kokonaan, jostain keskeltä oli 3 minuuttia saksittu pois ja kolmannesta alusta Ruotsin maaliin ja hieman sen jälkeen ja sitten 3 viimeistä minuuttia (=yhteensä erästä n. 5 min). No, eipähän tarvinnut jännittää ja tuskailla lopputulosta liian kauan..

Eilen oltiin illalla parin työkaverin kanssa perjantaihampurilaisilla Paradisessa. Mullakin oli kiinantunti ollut jo päivällä, joten pääsin lähtemään samaa matkaa muiden kanssa. Yksi porukasta on firmassa koulutuksesta vastaava hollantilainen, joka myös vetää english clubia.. Ne ovat miettineet "english corner"ia, jotain keskusteluiltaa aina jostain aiheesta. Innostuttiin sitten miettimään mahdollisia teemoja ja yksi idea oli "länkkärit kysyvät kiinalaisilta" eli mitä kaikkia kysymyksiä ite aina joskus mietitään, esimerkiksi:

  • miksi kaikki aina ottavat kakusta ison palan välittämättä siitä, onko sitä kuinka paljon jäljellä muille
  • onko kiinassa yleensä tapakasvatusta aiheesta miten otan muut huomioon?
  • miksi liikennesääntöjä ei voida noudattaa?
  • maistuuko ruoka paremmalta, jos sitä syö mässyttämällä ? ;-)

No, noi olisi ehkä aika provosoivia... Ehkä parempi jättää kysymättä.. Tosin itse olen kyllä tuota ykkös- ja kolmoskysmystä kysynyt joiltain pienemmässä porukassa. Vastaus on yleensä jotain tyyliin: kiinassa on liikaa ihmisiä otettavaksi huomioon, eli jos yrität ottaa toiset huomioon, jäät itse ilman.. Ja eihän toi muutenkaan tietty ole noin mustavalkoista, esimerkiksi liikenteessä kyllä monet noudattavat sääntöjä ainakin suurinpiirtein, mutta sitten joukossa on aina muutama, joka ei niistä perusta ja kaaos on valmis. Tosin Shanghaissa liikenne on paljon järkevämpää, ja siellä noudatetaan sääntöjä kohtuullisen hyvin. Johtuuko se sitten paremmasta valvonnasta vai mistä, en tiedä. Tosin joku kiinalainen sanoi, että Shanghai onkin ainoa poikkeus Kiinassa.

Vappulomaa varten varasin jo alustavasti lentoliput. Näillä näkymin olisin Suomessa 2 1/2 viikkoa, tosin varmaan ainakin toisen viikon siitä töissä, ettei lomapäiviä kulu liikaa.. Lähtisin keskiviikkona 19 päivä (kun pe lennot on 50 euroa kalliimmat..) ja takaisin tulisin 8. päivä toukokuuta. Mutta täytynee nyt vielä hieman tarkkailla noita hintoja..

Pekingin matkaakin suunnitellaan tod. näköisesti maalis-huhtikun vaihteeseen. Muuri ja kielletty kaupunki nyt ainakin pitäisi nähdä.. Mutta toi on vielä suunnitteluasteella, mitään varauksia ei ole tehty.. Mutta siis taas on matkoja tiedossa. Ja Suomestakin olisi useampia tuttuja työkavereita tulossa kuun lopulla käymään, osa lyhyemmäksi ja osa pidemmäksi ajaksi. Kivaa vaihtelua sekin.

Hmm. Taisi tulla aika pitkä tarina.. Nyt ulkoilmaa katsomaan, ja jos vaikka saisi oikeasti vääntäydyttyä ulos kämpästä.