Maanantaina menin töiden jälkeen toimistoa vastapäätä olevaan CenturyMarttiin (=tavaratalo) syömään ja shoppailemaan. Siinä on alakerrassa paikallisten suosima pikaruokapaikka (tai useampia). Tutkailin mitä osaisin tilata (nyt se on useammin kriteerinä kuin se, mitä eniten haluaisi..). Päädyin ottamaan jotain paistettuja nuudeleita + vihanneksia. Voi olla että siellä oli muutama pikku murena lihaakin. Ne oli sellaisessa kattilassa, jota pystyi osoittamaan..  Hinnaksi tuli cokislasillisen kanssa peräti 7 remppaa (0.7 €). Oli ihan hyvää, tosin aika rasvaista. Syödessä oli mielenkiintoista seurata, kun yhdellä tiskillä mies teki nuudeleita: pitkulaisesta taikinaköntistä kiinni ja sitä pyöritetään ympäri pari kertaa ja läiskytetään pöytään. Sitten venynyt taikina kaksinkerroin ja toistetaan ja uudestaan ja uudestaan.. Pian sillä olikin käsissään ohuita nuudelinauhoja. Ne tehtiin siis ihan vain taikinaa venyttelemällä.

Ruuan jälkeen menin tavaratalon puolelle etsimään deodoranttia. En löytänyt. Sen sijaan löysin kivan puseron joka oli lähes tarpeeksi iso.. Hinta oli 68 remppaa.

Tiistaina mentiin yhden työkaverin kanssa illalla stadionin lähellä olevaan korealaiseen ravintolaan, se oli kanssa ihan hauska: ateria maksoi 68 remppaa (paikallisittain kallista), siihen sai tilata listalta (ilmeisesti rajoituksetta) eri lihajuttuja, ja niiden lisäksi hakea noutopöydästä vihanneksia yms. Jokaisessa pöydässä on oma pikkugrilli, missä niitä saa sitten ite grillailla. Aika hauskaa. Ja jätskiä jälkiruuaksi, se ei kyllä ollut kovin ihmeellistä. Plussana vielä tarjoilijoiden hyvä englannintaito.

Ruuan jälkeen mentiin vielä vieressä olevaan isoon kauppaan, sieltä löytyi deodoranttia, mutta ainoastaan muutama erilainen: fa ja nivea (? en nyt ihan varmasti muista merkkiä, mutta ainakin joku vastaava).. Mutta tosi vähän. Mitähän ihmettä nämä paikalliset käyttää, jotain varmasti, koska en ole ikinä ainakaan huomannut kenenkään kovasti haisevan....

Kuvia viimeinkin:

10751.jpg

Tässä kuva "isolta" tieltä mun kotitaloille (3. punainen oikealla). Kanavan varressa on kapeat puistosuikaleet, ihan kivan näköistä. Eikä kanavassakaan näytä kelluvan mitään isompaa tuolla hetkellä.. No, en ole tainnut ikinä nähdä mitään isoja roskia, mutta paljon pienempiä kylläkin. Ei kyllä tosiaankaan tee mieli uimaan. Ja paikalliset kalastaa tuosta.. Kanava kuulemma jatkuu Beijingiin asti.

Toinen kuva "suffle"pöydästä:

10754.jpg

Toi valkonen on suolaa tms. eikä se oikeasti näkynyt noin selvästi, salama on ilmeisesti korostanut tuota.

Ja vielä kuva paateista, joilla seilasimme "ryhmäpäivänä":

10752.jpg