Lähes kaikki tavarat on jo purettu (joitain astioita on vielä laatikossa) ja tänään söin oikein juhla-aamiaisen samalla kun katselin uutiset Ylen sivuilta. Juhlaksi sen teki "oikea" kahvi.. Lisäksi oli hyvää leipää, tomaattia ja paistettua kananmunaa, sekä muutama leivoskeksi. Yksi kananmunista oli hieman kumman värinen, sekä keltuainen että valkuainen olivat tummempia kuin muut, mutta ei se ainakaan haissut pilaantuneelta. Jätin kuitenkin sen syömättä.

Eilen olin perheellisten työkaverien asuntoalueella sählyä pelaamassa ja uimassa. Hieman oli hakemista varsinaisessa paikassa, kun en ite tiennyt mihin mennään ja "pääportti" oli sellaisen pikkutien päässä eikä näkynyt isolle tielle niinkuin olin kuvitellut. Ehkä taksikuski kysyi siinä kohtaa että mennäänkö tuonne, mutta viittilöin eteenpäin... Toisen portin kuitenkin löysin, siellä olin vaan alueen toisella laidalla ja piti kävellä sen poikki tenniskentille. Ei haitannut yhtään, oli kivaa kävellä ja ihmetellä taloja ja puutarhoja. Ja siellä oli ihanan hiljaista ja jokin kukka tuoksui hyvälle jne. Puutarhat vaativat kyllä joskus hieman perusteellisempaa tutkimista.. Siinä kohtaa taas hiukan harmitti, kun mun "asuntobudjetti" ei riitä siellä asumiseen. Paitsi onhan sieltä liikkuminen taas paljon hankalampaa, joten juttu menisi ehkä vielä enemmän siihen, että möllöttäisi vaan kotona ja kattelisi telkkaria. Maksoihan taksikin sinne peräti 32 remppaa (eli euroissa 3,2 .. törkeän kallista.. =)

No tenniskentille oli kokoontunut kirjava lauma pelaajia, tuon onkin tarkoitus olla perhesähly, eli kaikki pelaa jotka haluaa. Meitä oli aika paljon, mutta tehtiin jonkinlaiset jaot ja alettiin pelaamaan. Mulla oli vielä sen verran flunssan jäljiltä kröhää, että otin mahdollisimman rauhallisesti (torstaina olin järkevä, enkä mennyt pelaamaan..). Kauhea hiki kuitenkin tuli, no olihan lämpötilakin 30 ja aurinkokin paistoi (täällä on aika usein niin pilvistä, ettei aurinkoa näy, vaikka lämpötila olisikin yli 30). Kun paikalle valui vielä lisää porukkaa (mm. joku alueella asuva suomalainen perhe ja joku englantia puhuva perhe jostain vähän kauempaa, ilmeisesti ne oli joidenkin tuttuja lasten koulun kautta), todettiin, että nyt ei kaikki mahdu kentälle samaan aikaan..Tehtiin lasten peli ja aikuisten peli. Mä menin mielelläni pelaamaan lasten kanssa, sai ottaa rauhallisemmin ja eikä se ole niin vakavaa.

Pelien jälkeen sitten uimaan. Uimalippu maksoi 20 remppaa. Ulkouima-allas oli kivan iso, siellä mahtui jo hyvin uimaan. Harmitti vaan, että uimalasit olivat unohtuneet kotiin, nyt ei ihan kauheesti viitsinyt "oikeasti" uida. No, pelailu jatkui sielläkin, heiteltiin palloa tytöt vs. pojat... Tunnin verran tuolla polskiessakin taisi vierähtää. Toivottavasti allas on vielä pitkään auki, noilla kai on ollut tapana sulkea se aika aikaisessa vaiheessa, vaikka ilmat kuinka sallisivat vielä uimisen...

Taksin saaminen takaisin päin olikin sitten jo hankalampaa, kello taisi olla 12.30, eli paikallisten (myös taksikuskien..) lounasaika. Kävelin isoa tietä kaupunkia kohti ja lopulta kohdalle osui tyhjä taksi. Siitä sitten kotiin ja suihkuun. Uima-altaallakin oli suihkut, mutta niistä tuli vain kylmää vettä, eikä paikka muutenkaan oikein houkutellut perusteelliseen suihkutteluun, joten päätin pestä kloorit tukastani kunnolla vasta kotona. 

Suihku meinasi olla hieman hankala.. sieltä tuli vain tulikuumaa vettä.. Kunnes keksin, että hanaa kun kääntää "punaiseen" suuntaan, niin vesi viilenee =) .. Joku päivä sitten kiukuttelin, kun vesi oli ihan kylmää, eikä auttanut, vaikka kuinka käänsi kuumalle... Tosin silloin saattoi olla, että mulla ihan oikeasti oli ollut silloin boileri pois päältä, mutta en enää ole ihan varma.

Soittelin äitillekin. Se kertoi kuinka oli ollut mettässä sienestämässä ja oli löytänyt ihan hurjasti kanttarelleja... Harmittaa hieman, kun ei pääse ite mettään. No, kuun vaihteessa meen ite viikoksi Suomeen, silloin täytyy tehdä ainakin yksi mettäreissu. Hmm, jos lainaisi kuivuria, niin suppilovahveroita voisi ottaa tänne mukaan.

Ja silloin pääsee lentistäkin katsomaan! Sarja alkaa just silloin, ja mun Suomessa oloaikaan osuu peräti kaksi peliä: toinen Vammalassa ja toinen on sitten kotipeli NaPaa vastaan. Joukkue on tietty Isku. Jee, tuskin maltan odottaa. Viime perjantaina oli Iskulla harjoituspeli venäläistä huippujoukkuetta KAZANia vastaan Pyynikillä, Isku voitti 3-2.. Tosin Kazan ei kai koko aikaa pelannut ihan parhaalla kokoonpanolla, hirmuhakkuri Fomin oli istunut loppupelin (=erät, jotka Isku voitti) penkillä. Iskun pelaajat kuulemma suurinpiirtein väistivät alta, kun Fomin iski... Mutta hyvää peliä oli kuulemma ollut.

Kello alkaa lähenemään 12, jokohan pukisi päällensä ja lähtisi kaupungille tutkimaan paikkoja. Tavoitteena olisi ainakin löytää kansainvälinen kirjakauppa, ja sitten poiketa jossain syömässä. Hieman tekisi mieli mäkkäriä (Hesejä kun täällä ei ole...), mutta ehkä yritän syödä jotain järkevämpää. Katsotaan nyt kuinka käy...