Tuo iski tajuntaan Suomessa olon aikana. 2 kk on oikeasti todella vähän, tulee kiire käydä kaikissa niissä paikoissa, joissa olen ajatellut käydä "sitten joskus" (mm. silkkimuseo, Leifeng ja Xixi wetland..) ja hankkia ne jutut, joita olen suunnitellut (mm. räätälille pitäisi päästä..). Ja tuostakin ajasta olen 2 viikkoa lomalla, ja tarkoitus olisi olla muualla kuin täällä..

Hongkongissa tuli käytyä muutama viikko sitten. Ei jotenkin tuntunut nyt niin hienolta kuin viimeksi.. Länkkäriruokaa kuitenkin tuli syötyä, ja se oli kyllä hyvää :) Shoppailussa olin surkea amatööri, luottokorttirajat saivat pysyä ihan rauhassa. En oikeasti ostanut juuri mitään, muutamia leluja joululahjoiksi ja lentopallon  itselle.. Kävimme myös Ocean Parkissa, mutta meille osui hieman huono päivä, jollain kouluketjulla oli 100-v synttärit, ja niiden kunniaksi koululaiset olivat päässeet huvipuistoon.. Maisemat olivat kyllä hienot, mutta väkeä oli ihan liikaa, ja kaikkiin laitteisiin oli niin hervoton jono, ettei viitsinyt mennä. Lisäksi jo ohi mennyt flunssa palasi, ilmeisesti vilustuin jossain sisällä. Ilmastointi oli joka paikassa niin kylmällä, ettei meinannut tarjeta. Ulkona kyllä riitti vielä lämmintä.

Sitten Honkongin jälkeen olikin parin viikon reissu Suomeen. Taaskin siellä oli ohutta ja läpinäkyvää ilmaa.. Kun lähdin Hangzhousta niin satoi kaatamalla, ja sama jatkui Suomessa. Olin ottanut kaikenlaista toppa- ja villavarustusta mukaani, että tarkenisin, mutta ne oli tarpeettomia. Ihmiset valittivat, että kun koko aika on niin pimeetä ja synkkää, mutta jotenkin se ei musta tuntunut siltä - sitten kun olin ekana aamuna toipunut siitä järkytyksestä, että kello on kahdeksan ja ulkona on vielä pimeetä. Kai sitä jotenkin sitten asennoitu niin, että täällä kuuluukin olla pimeetä..Ja vaikka paljon satoikin, niin välillä oli parempiakin kelejä. Tosin jos olisin saanut päättää, niin siellä olisi ollut lunta ja pikkupakkanen.. Mutta tuollaista keliä taidetaan joutua etelä-Suomessa odottamaan joulun yli. No, toivottavasti sitten helmikuussa on lunta.. ja ainoastaan pikkupakkanen, että mäkin tarkenen.

Ratsastamassakin kävin. Olipahan kivaa, varsinkin kun opettajana sattui olemaan tuttu, joka antoi mulle kunnon (=reippaan) hevosen. Tuli kyllä hirveä hiki tunnilla, ja totesin, että ratsastuslihakset ovat sulaneet täysin pois (.. ja läskiä tilalle ..). Vielä nytkin, yli viikko ratsastuksen jälkeen, reisissä tuntuu, että jotain outoa on tehty. Hevonenkin yritti pari kertaa karata, mutta onneksi sen suhteen oli vielä tatsi jäljellä, ettei siinä mitään sen kummempaa tapahtunut. Paitsi että reisi hieman kramppasi jälkimmäisen yrityksen jälkeen. Mutta hevonen oli kuulemma onnistunut viime aikoina pudottelemaan ratsastajia, kun on äkkiä singahtanut jonnekin. Mä kuitenkin ratsastan paljon mielummin tuollaisella, kuin jollain umpilaiskalla kaakilla, jota ei meinaa saada edes liikkeelle. 

Paluumatkassa olikin sitten hieman ongelmia.. Mulla oli lennot varattu Pirkkalasta, ja tiistaina sitten (melkein) hyvissä ajoin olin kentällä tsekkaamassa. Tiskillä täti alkoi ihmettelemään, Pirkkala-Hki oli OK, mutta Shanghain lento oli varattukin vasta seuraavalle päivälle (vaikka lipuissa lukikin tiistai). Itse asiassa tiistaina ei edes lähde Shangaihin mitään lentoa... Oli sattunut lentoja varaavalle matkatoimistolle pieni kämmi. No, onneksi ei siinä kuitenkaan sen kummempaa ollut, todettiin, että mennään sitten keskiviikkona ja Helsinkiin lennon sai siirrettyä sille päivälle ongelmitta (=lisäkustannuksitta). Yksi päivä vaan meni hieman hukkaan. Mutta onneksi oli lento Pirkkalasta, jos olisin ollut Helsingin kentällä, kun toi olisi huomattu, niin olisi voinut harmittaa kohtalaisen paljon.

Sohvakin on jo saatu. Homma meni yllättävän kivuttomasti.. Toimitus oli alunperin sovittu lauantaiksi, mutta torstaina (kun juuri olin päässyt toimistolle reissultani) soi puhelin, ja joku nainen sanoo"Wei, ni hao" jne. Päättelen, että väärä numero.. Pian puhelin soi kuitenkin uudelleen, tällä kertaa mies huutelee "Wei, ni hao"ta. Sitten tunnistan sanan "sofa"..apua, joku soittaa sohvasta.. kiikutan puhelimen yhdelle kiinalaiselle, ja kysyn, että mistä mahtaa olla kyse. "Haluaisivat tuoda sohvan tänään neljältä." Mulla oli kotona kaikki matkatavarat leväällään ja olohuoneessa pitäisi tehdä järjestelyjä, ennenkuin sohva sinne mahtuu, ei kyllä käy.. Lopulta sovittiin, että tuovat sohvan sitten perjantaina puoli yhdeksän, lauantaina on kuulemma "muita kiireitä". Tulevatkin sitten perjantaina hieman ennen yhdeksää, ruuvaavat jalat kiinni ja ottavat lopun maksun. Ja kuljetuksestakin piti maksaa (tästä ei ollut mitään puhetta ostaessa..). Mutta kaikenkaikkiaa meni aika hyvin, ja sohvakin oli sellainen kuin piti. Tosin nyt mulla on sitten olohuone täynnä sohvia, siellä kun oli ennestään jo 2- ja 3-istuttavat ja nojatuoli.. Olisi monta paikkaa valittavana, mistä katsella telkkaria. Jos se vaan toimisi.. Satelliitti ei nimittäin taaskaan toimi. Edellisen postauksen jälkeen se taas pari päivää toimi... Hämärä vekotin.

Hangzhoussa on kylmä! Nyt on ulkona vain n. 7 astetta ja aika kylmä tuuli. Tampereella on suunnilleen saman verran. Mutta siellä on sentään sisällä lämmintä, täällä ei. Ja varsinkin, kun olohuoneen ilmastointilaite on rikki, sulake napsahtaa samantien pois päältä, kun sen käynnistää.. Onneksi muualla toimii, ja mulla on pari lämpöpatteriakin.

Tänään onkin aika paljon ohjelmaa tiedossa. Nyt aluksi ajattelin mennä kangasmarkkinoille ja sieltä sitten suunnittelemaan meidän Japanin matkaa (hotellit pitäisi varata..) ja lopuksi vielä syntymäpäiväkutsuille. Ja luvassa on kait lisäksi joululauluja, kivaa.