Viime viikolla "nice-lauantain" yhteydessä kuulin, että yhdessä paikassa saa myös kasvohoitoja, ja siitä innostuneena menimme eilen naapurin kanssa niitä kokeilemaan.Taksilla mentiin, keli kun on taas niin sateinen, että pyöräily menee hieman extremen puolelle..

Hoitolassa ensiksi sitten valittiin minkä tyyppistä hoitoa halutaan, tarjolla oli erilaisia hintoja ja selitystä kiinaksi.. Päädyttiin halvimpaan perushoitoon, kun ei niistä extroista oikein tiennyt, mitä niissä on. Niissä kun voi olla vaikka naamanvalkaisu, kun sitäkin täällä harrastetaan..

Tiskiltä saimme mukaamme pyyhkeet, aamutakit ja paperiset kertakäyttöalushousut.. Ensimmäisenä etappina oli suihku. Hoitolassa oli myös höyrysauna ja tavallinen sauna, mutta kummatkaan ei olleet päällä. Suihkun jälkeen pukeuduttiin sitten aamutakkeihin ja paperialushousuihin (mahtuivat päälle) ja kiivettiin hoitopöydälle (se oli tavallinen hierontapöytä) ja aloitettiin "kasvohoito". Tietenkin teetarjoilun jälkeen. Ensiksi oli selän hieronta öljyllä. Ihanan rentouttavaa. Sitten käännyttiin ympäri ja varsinainen kasvo-osuus alkoi. Naamalle laitettiin monenlaisia aineita ja joka välissä oli myös jonkin verran kasvohierontaa. Kovasti hoitolan tädit olisivat myös jutelleet ja/tai kyselleet jotakin, mutta vaikka naapuri mua paremmin kiinaa osaakin, ei meistä oikein ollut juttukavereiksi... Muutaman aineen naamalle levityksen ja poistamisen ja kasvo- ja niska hieronnan jälkeen alkoi kova selitys ja kysey jostain asiasta ja lopulta löytyi sitten jokin hoitoluettelo, jossa asioita oli myös englanniksi ja siitä kävi ilmi, että halusivat tehdä meille myös silmähoidon..  120 remppaa lisää ja se on niin hyvä ja poistaa rypyt ja kirkastaa silmät ja... Suostuttiin sitten lopulta tuohon kun niin innokkaasti sitä selittivät. Silmien ympärystää hierottiin sitten kanssa kovasti ja laitettiin kaikenlaisia aineita. Sitten laitettiin naamio kasvoille ja silmiin laput ja jotain aika kuumaa ainetta lappuihin ja annettiin vaikuttaa jonkin aikaa. Tuossa kohtaa olisin varmaan nukahtanut, ellei jostain olisi kuulunut ärsyttävää piipitystä. Naamiokin jonkin verran kihelmöi, mietinkin että ärsyttääkö se jotenkin ihoa, niin että naama tulee ihan kirjavaksi.. Lopulta sitten naamio poistettiin ja naama rasvattiin. Ja sitten noustiin istumaan ja hierottin vielä vähän hartioita. Ja vielä kuppi teetä ja hoito oli valmis Parisen tuntia tuohon kului ja hinta oli 180 + 120, eli yhteensä n. 30 €. Ja olo oli oikein rentoutunut. Mukavaa, taidan ottaa joskus uusiksi. Tutkittiin vielä englanninkielistä hoitoluetteloa lopuksi.. kaikenlaista siellä olisi tarjolla; kalleimmat hoidot olivat jo reilu 100 €. Ne taisi olla jotain yhdistettyjä rentoutus-laihdutushoitoja. Siellä näkyikin jokin ihmeellinen hieman solariumia muistuttava vempele,  joka ilmeisesti hiostaa läskit pois...

Hoidossa oli tullut nälkä, joten suuntasimme seuraavaksi Pizza Hutiin syömään. Ulkona sai jonottaa jonkin aikaa, ennenkuin siellä oli tilaa. Onneksi ei satanut. Ja onneksi siellä on tiukka jonotussysteemi, josta myös pidetään kiinni. Kun yleensä mikään jonotus ei ole kiinalaisten vahvimpia osa-alueita.. Runsaan aterian ja hyvän jääteökakkujälkiruuan jälkeen suuntasimme laukkuostoksille.Minä tarvitsin uuden repun ja naapuri arkikäsilaukun. Kiersimme Wulin kadun liikkeitä. En ole siellä ennen ollutkaan, kivoja pikkuliikkeitä + isompi sisä"tori", jossa oli paljon laukku ja kenkäliikkeitä. Reppu löytyi  ja naapurille käsilaukku ja mulle vielä sellainen isompi "käsilaukku" tai kaupunkireissulaukku.. Repun ostin torilta, hinta taisi tinkimisen jälkeen olla 85 remppaa ja laukku oli sellaisesta hienommasta pikkuliikkeestä, tingitty hinta 150 remppaa.

Naapuri oli ostanut yhdestä isommasta vaateliikkeestä kivan puseron ja menimme katsomaan, josko siellä olisi niitä vielä. Ei ollut. Täällä on kaupoissa kyllä sellainen vaihtuvuus, että jos näkee jotain kivaa, niin se on paras ostaa heti, seuraavana päivänä sitä ei ehkä ole.

Kävelimme takaisin kotiin. Jalat olivat kyllä kovilla, varsinkin kun olin laittanut jalkaani korkeakorkoiset kävelykengät. Olin tainnut pitää niitä edellisen kerran lokakuun alussa Suomessa ollessani..

Ostin matkalla vielä "Croissant de France"sta pari mousseleivosta terveelliseksi iltapalaksi..

Äsken soi ovikello. Tilasin Shanghain cityshopperista ruokaa, ja tilaus tuotiin juuri. Kiva että se tuli näin aikaisin, pääsen sitten iltapäivällä jumppaan.

Tilasin aika paljon kaikenlaisia vihanneksia ja esim. jäävuorisalaattia, jota täällä ei tavallisesta kaupasta saa. Ja tuoretta persiljaa ja basilikaa. Eikä noita vihanneksia oltu turhaan kehuttu, ainakin ensi silmäyksellä ne näytti tosi hyvältä. Tilasin myös pienen purkin kermaa, joten saan vihdoinkin tehtyä kunnon sienimuhennosta. Tortillachipsejäkin tilasin, mutta niitä ei muka ollut. Höh. Siellä kaupassa käydessä niitä oli ollut useampiakin lajeja, joten hieman kummallista. Mutta ei auta.. Sain myös tuoteluettelon, joten seuraavalla tilauskerralla on hieman parempi käsitys siitä, mitä kaikkea on saatavilla. Tilasin myös ruisleipää, mutta en saanut ainakaan sitä realin tapaista, mitä tarkoitin. Mulla on nyt kaksi kokonaista vaaleaa leipää, joka kyllä näyttää ihan hyvältä, mutta ei ole varmaan ruista nähnytkään. Pitää siivuttaa toinen ja pistää pakkaseen. Toinen menee varmaan sujuvasti pippurimetwurstin kanssa.. Eilen aamulla joku sieltä soitteli ja selitti, ettei jotain tuotteita ole, ja kysyi voiko niitä vaihtaa vastaavan, ja voi olla, että se mainitsi myös tuon ruisleivän.. en vaan muista..

Tänään on sitten jääkiekossa Suomi-Ruotsi. Se tulisi jopa ihan kohtuullisen järkevään aikaan täkäläisittäin (alkaa klo 20), joten toivottavasti sitä näytettäisiin telkkarista... Mutta ei kannata toivoa liikoja.. Perjantai-iltana tosin näytettiin Ruotsi- Tsekki välieräpeli ja se vielä la aamuna uudestaan, joten hieman jääkiekkoakin on nähty. Sen pelin lopussa olisi ollut Suomi-Kanada curling-finaali menossa, mutta telkkarista tuli taitoluistelun loppunäytöstä.. Suomi-Venäjä pelistä en kyllä sitten ole onnistunut näkemään vilaustakaan, eikä sitä ehkä ole näytettykään.. No, en kyllä jaksanut silloin h-hetkenä yöllä valvoakaan (oliskohan se alkanut klo 3.30 paikallista aikaa..). Mutta nyt siis peukut pystyyn tämän illan puolesta!