.. sain kuvat ulos kamerasta, tosin parin mutkan kautta ja työkaverien avustuksella.. Edelleenkään en itse pysty siirtämään noita..

Mutta siis kuviin. Aluksi kuva portaista, joita kiipesimme ylös. Uskaltaisitko mennä noita kantotuolissa istuen?

31364.jpg

Sitten pari sumumaisemakuvaa ylhäältä:

31365.jpg

31366.jpg

Seuraava kuva on vuoren harjanteelta, jota pitkin meidän polku kulki. Huomaa kiviaita.. Kun tuohon kuvittelee vielä melkoisen puhurin, niin voitte varmaan arvata, että välillä hieman hirvitti.

31363.jpg

Lopuksi vielä kuva alempaa kohti samaista vuoren harjannetta. Kuvassa näkyy myös yksi alastulopolku. Meidän käyttämä reitti tuli oikealla reunalla näkyvien kallioiden välistä. Siellä oli paikoittain todella kapea ja jyrkkä sola, jossa sitten oli rappuset. Onneksi ei ollut liukasta.. Huomaa myös sininen taivas. Yksi väittely työkaverien kesken käytiin siitä, että onko Hangzhoun taivas ikinä noin sininen, kuin siellä oli... Mun mielestä ei...

31367.jpg

Kaikkiaan kuvia tuolta reissulta tuli hieman yli 200, joten en ihan kaikkia tänne pistä..

Vielä pari kuvaa joulun Xi'anin reissulta.

Ekaksi isoimman (ja vanhimman) hallin armeijaa. Taaempaa näkyy, millaista silppua noi oikeasti suurelta osin on ollut.

31368.jpg

Sitten kuvia melkein valmiista palapeleistä. On noissa ollut askartelemista.

31370.jpg

Se kuvista. Boracayn reissulle (juhuu, enää yksi viikko..) aion ottaa sekä Ixuksen että tuon järkkärin. Sitten täytyy taas ehkä pyytää työkavereita apuun, ellen sitten siihen mennessä saa ratkaistuksi miten muuten saan kuvat ulos. Nyt oli siis lainassa yhden työkaverin muistikortin lukija ja toisen kone, kun mun työkone ei jostain syystä halunnut tunnistaa lukijalaitetta, ja sitten vieä piti kopioida kuvat CD:lle, että sain ne kotiin. Aikas rasittavaa..

Viime viikko oli Hangzhoussa todella satainen. Koko viikon satoi, ja vielä eilen aamullakin, kun lähdin Shanghaihin. Illalla takaisin tullessa ilma oli sitten jäähtynyt ja kuivunut. Valitettavasti ei toivoakaan lumisateesta.

Shanghaissa kävin äänestämässä (taas! olen mallikansalainen!) ja samalla sain hepatiitti-B:n vahvisterokotuksen. Ja kävin Shanghailaisessa importtituotekaupassa. Niiltä saa myös tilata kotiin ja toimittavat tavaraa myös Hangzhouhun. Aikas monet käyttävät sen palveluita.. Ja voi olla, että minäkin jatkossa, kuljetuskustannukset kun ei ole kovinkaan ísot. Ostin sieltä mm. pari pussia maissilastuja (ja nyt harmittaa, etten ostanut mitään salsaa, niitäkin olisi ollut), saksalaista Realin tapaista täysjyväruisleipää, pippurimetwurstia ja jokusen Lion suklaa-patukan. Menin Shanghaihin muutaman muun suomalaisen kanssa "tilausautolla" (aika kallista, mutta helppoa), mutta ne muuta jäi Shanghaihin vielä sunnuntaiksi (aikovat käydä mm. Ikeassa..), mutta mä päätin lähteä junalla yksikseni takaisin. Aikatauluista ei ollut mitään hajua (paitsi Meilongin asemalta lähtevät muutamat junat, mutta ne meni aika huonosti..). Ajattelin, että menen päärautatieasemalle ja ostan sieltä lipun seuraavaan mahdolliseen junaan, ja odottelen sitten soft-seatien(ykkösluokka) odotushallissa kaikessa rauhassa junan lähtöä. Kun tulin sieltä viimeksi, niin se halli oli lähes tyhjä. Nyt kun saavuin asemalle, niin se (asema, lippuluukut, aseman edessä oleva iso aukio ja koko lähiseutu) oli aivan tupaten täynnä. Kiinalaisten uusi vuosi eli Spring Festifal on viikon päästä, ja monella alkoi loma jo tällä viikolla. Tuo Spring Festifal on täällä ehkä Suomen joulua vastaava perhejuhla, kaikki siirtotyöläiset siis haluavat kotiseudulleen. Ja sen siis huomasi. Alkoi jo hirvittämään, että onkohan junassa tilaa.. Toisaalta Hangzhou on niin lähellä ja sinne menee niin paljon junia. Sainkin lipun ostettua, juna lähtisi noin puolentoista tunnin kuluttua ja sitten suunta kohti asemarakennuksen toisessa päässä olevaa odotushuonetta. Asemahallien edessä oli aitaukset ja järjestysmiehet tarkistivat lipusta, että olen todella menossa junalla (ja varmaankin, että juna on sellainen, joka on lähiaikona lähdössä). Ja softseatienkin odotushuone oli tupaten täynnä, ei toivoakaan istumapaikasta. Tosin myöhemmin onnistuin pääsemään istumaan. Taululla vilkkuivat junat ja lähtölaiturit, ja viivästyneet junat ja koska niiden arvioidaan lähtevän jne. Ja kuulutuksia vähän väliä. Ja ne olivat lujalla.. No, lähtihän se munkin juna lopulta, tosin viitisentoista minuuttia myöhässä..