Vähän tuli taukoa, ja nytkin laitan ihan pienen jutun paluumatkastani tänne (kopsasin sen yhdestä lähettämästäni meilistä, siksi erilainen fontti). Kotoa on nettiyhteys jostain syystä poikki, enkä ole viittinyt jäädä töihin illalla kirjoittelemaan..

Paluumatka takaisin Kiinaan sujui muuten hyvin, mutta matkalaukkua ei löytynytkään hihnalta.. Tosin siellä oli sitten toinen laukku samaa mallia (tosin se painoi n. 1/3 mun matkalaukusta, se oli kolhiutuneempi ja siinä oli tarroja jne).. Odottelin aika kauan, että josko laukku ilmestyisi, mutta ei se ilmestynyt. Hihnalle tuli jo seuraava lentokin, ja päätin sitten mennä tekemään ilmotusta kadonneesta laukusta. Yritin selittää tiskillä, että laukkua ei todellakaan enää voi tulla ja siellä on itseasiassa toinen samankaltainen laukku jne. Virkailija ei ymmärtänyt, vaan pyysi mua menemään katsomaan vielä uudestaan hihnalle. Ajattelin, että asia taitaa edetä nopeammin kun menen.. Tsekkasin hihnalla vielä kertaalleen löytyisikö siitä toisesta laukusta mitää hlötietoja tai puhelinnroa ja että oliko se lukossa.. lukossa oli eikä mitään tietoja ulkopuolelta löytynyt. Siispä ilmotusta tekemään. Sinä aikana oli siihen tullut joku mies, joka yritti selittää virkailijalle, että häneltä oli laukku kadonnut matkalla Göteborgiin ja sitten se oli löytynyt sieltä Shanghain kentältä ja silloin he olivat sopineet, että hän ottaa sen palatessaan, eli mistähän sen nyt voisi hakea..? Virkailija ei ymmärtänyt ollenkaan mistä oli kyse, vaan pyysi "matkatavarakuittia". Kun mies lopulta kaivoi sen esiin, oli hämmästys suuri: sehän on ihan väärä kuitti, tämä on lennosta Göteborgiin... Onneksi siihen tuli sitten avuksi jokin toinen työntekijä, joka ymmärsi paremmin englantia ja tajusi heti, mistä on kyse. Muuten olisi mieheltä voineet jäädä tavarat saamatta. Mun ilmoituksen teko meni kyllä hyvin, ilmeisesti virkailija osasi juuri siihen asiaan liittyvät perussanaston. Toi kiinalaisten englanninkielentaito on kyllä joskus tosi tuskastuttavaa, kun lentokentälläkin asiakaspalvelussa olevilla toi on tuota tasoa.

Kun olin lähtenyt kentältä ja mennyt n. 15 min., puhelin soi.. joku mies soitti, että se oli ottanut mun laukun (mulla sentään oli fiksusti lappu ulkopuolella, jossa oli numero). Eikun ympäri ja takaisin kentälle. Pitkän odottelun jälkeen mieskin sitten pääsi sinne takaisin ja sain laukkuni. Mies oli kohtuullisesti humalassa, joten se ilmeisesti selitti sen ettei se ollut huomannut ottaneensa väärää laukkua... Täytyy myöntää, että siinä vaiheessa hieman kypsytti..Jätin sen sitten sinne yrittämään saada omaa laukkua sieltä tullin toiselta puolelta.

Lisää juttua joskus kun saan netin taas kotoa toimimaan...