Blogi on nyt saatu luotua, enää tarvitsee opetella käyttämään tätä ;-) Olen täysin noviisi näissä jutuissa, joten kaikki vinkit ja ehdotukset otetaan iloiten vastaan.

Tapahtumat tähän mennessä lyhyesti, voi olla että myöhemmin täydennän aukkoja (mutta voi myös olla etten enempää saa aikaiseksi..) :

1.8. maanantaina starttasi kone Pirkkalasta Helsinkiin, jossa sitten oli vaihto isompaan koneeseen, jonka nokka suuntautui kohti Shanghaita. Samassa koneessa matkusti myös iso joukko muita tulevia työkavereita perheineen, isoin osa mulle entuudestaan täysin tuntemattomia, muutaman tunnisti ulkonäöltä.. Shanghaissa oltiin perillä tiistaina noin klo 7 aamulla, ja sieltä sitten suunnattiin firman järjestämällä bussikuljetuksella kohti Hangzhouta, eli varsinaista kohdekaupunkia 200 km Shanghaista. Ilma oli TODELLA kuuma ja kostea, mutta bussissa oli onneksi ilmastointi. Tavaraa oli niin paljon, ettei kaikki edes mahtunut bussin alaosaan, koska mukana oli useita lapsiperheitä. Hangzhoussa sitten asettautuminen hotelliin ja toipumista lennosta (takana nukkumista korkeintaan 15 min..).

Keskiviikkona sitten töihin, kulkuoikeudet kuntoon ja istumapaikkakin löytyi avokonttorista. Eipä täällä muuta olekkaan. Kone auki ja meilejä lukemaan ja sitä myöten kiinni töihin. Viikon lopulla kuulimme lähestyvästä taifuuni-Masta:sta (tai jotain tonnepäin, en muista nimeä enää tarkasti), ja musta taifuuni sai yhden uhrin: perjantaina töistä tullessa jouduin rankkasateeseen ja läppäri (joka oli selkärepussa) kastui, eikä enää halunnut herätä hotellilla (tai oikeastaan se heräsi kerran, mutta kaatui kesken käytön ja pysyi sen jälkeen hiljaisena riippumatta siitä, mihin sitä tökki..). Nyt läppäri on ollut töissä huollossa jo 3 viikkoa (eikä takaisin saamisesta tietoa), saa nähdä, tuleeko siitä enää kalua. Onneksi töistä sai varaläppärin, muuten sitä ei oliskaan pystynyt tekemään yhtään mitään.

2 viikon hotellisasumisen jälkeen pääsin muuttamaan omaan kämppään. Tilaa riittää, mutta tyyli ei kauheasti miellytä (raskaat kalusteet tummaa puuviilua 50-luvun tyyliin, tumma lautaparketti ja valkoiset seinät..). Pientä harjoittelua tämä asuminen täällä on ja muutamia kommelluksiakin on sattunut, mutta niistä lisää joskus toiste. Nyt kuitenkin nettikin toimii ja voin näitä juttuja naputella kotoa.

Sääkin on muuttunut inhimillisemmäksi, ekat pari viikkoa oli jotain 35, nyt on jo hieman alle 30. Helpottaa elämää, kun ei ihan koko aika ole karmea hiki päällä. Ja jaksaakin paremmin. Eikä kosteuskaan enää ole ihan niin kova. Tai sitten olen vaan jo tottunut..

Kiinan opiskelua on takana tasan yksi tunti (tai oikeasti 1 1/2 h) ja mitään en vielä osaa. Toivottavasti energiaa riittää opiskeluun, kiina olisi kuitenkin hyvä kieli osata ja se helpottaisi elämää täällä huomattavasti. Toimiston ulkopuolella kun ei juuri kukaan englantia osaa (ja välillä tuntuu ettei niin hyvin toimistollakaan..).

Eiköhän tämä riitä ensimmäiseksi vuodatukseksi, nyt lähden kauppaan ostamaan huuhteluainetta, jotta saisin pyykit pestyä. Aina hieman jännittää, että löytääkö haluamaansa...

Ai niin, kuviakin mulla on - kamerassa. Siirto-ohjelma meni oman läppärin myötä, enkä ole tähän lainakoneeseen viitsinyt alkaa mitään kokeilemaan. Ja sitäpaitsi pitäisi tuo kuvien tänne laittokin opetella, ja yleensäkin kuvien käsittely.. Luulen että ne ovat sellaisenaan vähän turhan isoja..