Eilinen päivä kului lähes kokonaan reissutessa ympäriinsä. Edellinen yö oli jäänyt hieman vajaaksi, heräsin johonkin yhden aikaan parin tunnin unien jälkeen, enkä sit saanut nukuttua ennenkuin joskus neljän jälkeen. Liekö stressi vaivannut? Heräsin kuitenkin jo yhdeksältä, eikä sitten enää nukuttanut. Naapurin kanssa olin sopinut, että lähdetään yhdessä jumppaan puoli kahdeltatoista, joten muutama tunti oli aikaa ennen sitä. Laitoin pyykit koneeseen (vaikka mulla käy siivooja, ayi, joka pesisi pyykit, niin yhden epäonnistuneen pyykkäyksen jälkeen päätin, että ayi ei meillä pese pyykkiä. Nyt piilotan pyykit aina kaapin perälle, kun ayi on tulossa...), keittelin kahvit ja sitten aamiaisen kanssa koneen ääreen uutisia katsomaan ja muutenkin hieman surffailemaan. Vähän katselin myös telkkaria, perjantaina joku oli saanut viimeinkin kiinan kanavatkin näkymään mun telkkarissa, niitä on kiva ihmetellä. Keskimäärin ei kyllä tajua, mitä on meneillään, mutta sehän on muutenkin tuttu tunne ;-)

Sitten huomasin, että nythän pitäisi olla jo menossa.. Kamat kasaan ja pihalle odottamaan. Ketään ne näy.. paljonkohan se kello on jo, jos soittaisi ja kysyisi, että onko ne tulossa. Paitsi että puhelin (joka on myös mun kello) oli unohtunut kotiin. Äkkiä sitä hakemaan ja sitten takaisin alaspäin hississä tullessa muistin, että piti katsoa, paljonko se kello oli. 10.30 ... mutta, hetkonen, tapaaminen oli puoli kahdeltatoista,, eikä 10.30 taida tarkoittaa sitä. Eikun takaisin kotiin. Onneksi en ehtinyt soitella naapuriin..

Tunnin päästä oli sitten uusi yritys. Pihalla seisoessani mua nuuskimaan tuli jokin terrierin sukuinen olento, jonka silmien yläpuolella olevat töyhdöt, "kulmakarvat", oli värjätty oransseiksi.. Se oli aika outo näky. Parin miehen perässä se kipitteli, ne meni naapuritaloon.

Jumppasalilla oli todella hiljaista. Jumppa oli taas bodypump, nyt siellä oli miesohjaaja. Se puhui ihan kohtalaisen hyvää englantia (vetäjät höpöttelevät sekaisin kiinaa ja englantia..), mutta taas ohjaajana se ei ehkä ollut niin hyvä, kuin edelliset: se ei ihan kauheasti selitellyt liikkeitä, eikä varsinkaan pitänyt pitkiä lepotaukoja kappaleiden välissä... Paha juttu. Salissa oli mun mielestä huonompi ilma kuin edellisellä kerralla ja mun tuli ihan kauhea hiki.. Inhottavaa, kun selällä maatessa joku hikipisara alkaa valumaan sieraimesta sisään..

Jumpan jälkeen mentiin sitten yhdessä syömään sellaiseen pika-aasialaispaikkaan.. Tilasin jotain japanilaistyylistä lihaa ja nuudeleita. Se ei ollut ihan kauhean hyvää, hieman mautonta, päällä kuivattua merilevää, ja jotenkin rasvaisen oloista. Mutta "alkupaloiksi" tilaamamme jutut oli tosi hyviä: tuoreita kurkkua mausteisessa kastikkeessa, friteerattuja perunamuusipalloja ja friteerattua kanaa (kanat tuli ihan vihoviimeisenä..). Ja toisten ruuat kai oli ihan hyviä, eli ihan varteenotettava paikka noin yleisesti. Ja vaikka mahat oli aivan täynnä, niin piti mennä vielä lähellä olevaan jäätelöbaariin syömään jäätelöannokset jälkiruuaksi. Jäätelö samoin kuin karkit yms. meneekin ihan eri mahaan kuin  muu ruoka... Jäätelö oli jotain italialialaista ja tosi hyvää, mutta huvittavaa on, että noi annokset maksoi enemmän kuin ruoka.. Ja noin on siis keskimäärin aina täällä.

Sitten takaisin kotiin ja siitä tunnin päästä taksilla Metro (tukkukauppa) + vielä yksi työkaveri naapurista, meitä oli yhteensä neljä... Kello vaan oli puoli kuusi, paikallisten päivällisaika, joten taksin saaminen oli helpommin sanottu kuin tehty. Lopulta taksi sitten saatiin (kello oli jo yli 7) ja päästiin Metroon. Mulla oli jo aikaisemmalla kerralla hankittu (tukku?) asiakaskortti sinne, mutta muut yritti nyt hankkia sellaista.Ei onnistunut, pitää täyttää lappu, johon tulee yrityksen leima.. Onneksi multa ei tuollaista silloin aikanaan vaadittu.. "Kertalipun" noi toiset sinne kuitenkin sai..

Kaikenlaista tuli taas shoppailtua, ostin mm. pari isoa lasipurnukkaa lisää, pehmusteet parvekkeen korituoleihin, mehukannun jne. Nyt ostin ruokaakin hieman enemmän kuin viimeksi, mulla oli jääkaappi ihan tyhjä.  Bongasin myös sellaisen pakasteille tarkoitetun pussin ja kauhean ison "metro"kassin kauppakassiksi. Kassi tulikin ihan täyteen ja painoi kuin mikä.

Taksia etsiessämme törmäsimme tyyppiin, joka tarjosi "pimeää" taksikyytiä. Tyyppi ei tiennyt, missä tää meidän kotikatu on, mutta läheisen ison tien kyllä tunnisti, kyyti maksaisi 30 remppaa (eli 3 €, tullessa hinta oli 23..) Vähän aikaa arvoimme: hinta oli hieman kalliimpi ja taksi pimeä.. mutta toisaalta, se oli siinä ja tavaraa oli paljon ja se painoi... Oikean taksin saamiseksi olisi pitänyt kävellä isomman tien varteen ja sitten toivoa, että tyhjä osuu kohdalle. Päädyimme siis pimeään, ja ahtauduimme autoon. Se oli sellainen pieni pyöreä pakettiauto: 2 penkkiä edessä, sitten tyhjää tilaa ja perällä 3-hlön penkki. Mahduttiin just ja just... Perille kuitenkin päästiin.

Aikaiisemmin päivällä oli ollut puhetta jalkahoidossa käymisestä, naapuri oli sellaisessa vierailulla olleen kaverinsa kanssa käynyt. Päätettiin mennä vielä sinne, vaikka kello olikin jo puoli yhdeksän. Ite ihmettelin, että onko se vielä auki, mutta naapuri sanoi, että se on yhteen asti yöllä.. Käveltiin siis sinne, ja jalkahoito alkoi. Tunnin verran se kesti ja hinnaksi tuli 60 remppaa. Ja kyllä ainakin mun jaloissa riitti tekemistä: kovettumia, kynnen leikkuuta yms. Ja jalkahieronta, mukaanlukien jalkapohjat. Jalkapohjat olikin kumman kivuliaat hierottavat, ja se mua hoitava tyttö oli muutenkin aika ronskiotteinen, välillä oli jo aika rajamailla, että pitäiskö ulvahtaa. Jalkahoidon jälkeen ne ehdotti, että mites olisi hieronta... Olin suunnitellut perjantaina meneväni, mutta se oli jäänyt väliin, joten mikä ettei.. Toinen tunti sitten vielä kokovartalohierontaa, hinta 70 RMB.

Hieronta tehtiin vaatteet päällä, ja se oli jonkinlainen sekoitus "länsimaista" ja thaihierontaa. Välillä tyttö esim. kiipesi itsekin hierotapöydälle ja kiskoi mua jalasta ja hieroi varpaillaan takareisiä. Mä makasin selälläni jalka koukussa. Vasen etureisi oli ihan tukossa, sitä se hieroi vaikka kuinka kauan. Varsin kovakouraiselta tuokin tuntui, välillä se hakkasi reittä nyrkillä... Oli se kyllä ihan tehokastakin, huomasi, että lihas alkoi antaa hieman periksi. Kädet hierottiin myös huolellisesti, mutta selkä, hartiat ja pää jäivät aika kevyelle huomiolle. Kaverini sanoikin, että ei tää niin hyvä hieronta ollut, kuin joku sokeiden hierontapaikka, missä se oli aiemmin käynyt. Ja se oli ollut halvempikin...

Kaksi tuntia tumpulointia, ja kello oli yli yksitoista yöllä. Eipä tarvinnut paljon miettiä, että mitä tekisi, kun pääsi takaisin kotiin..

Nyt sunnuntai-aamuna keli näyttää sateiselta. Aikaisemmin tuli oikein reipaastikkin vettä, nyt tällä hetkellä ei sada, mutta näyttää siltä, että minä hetkenä tahansa se voi alkaa uudestaan. Ajattelin, että sammuttaisin ilmastoinnin ja avaisin ikkunan, mutta sieltä löyhähti sisään tosi kosteaa ja lämmintä ilmaa, ei siis hyvä idea.  Ulkolämpömittari näyttää 25:ttä, aika lämmintä siis vieläkin.

Joku taifuunikin on taas tulossa tänne, huomenna sen pitäisi ennusteiden mukaan olla kohdalla. Täytyy yrittää varjella läppäriä, ettei se taas kastu ja mene rikki.