Viikolla olin naapurin kanssa käymässä Metrossa (iso tukkukauppa) pitkästä aikaa. Edellinen kerta taisi olla viime vuoden puolella. Taksi ajeli sinne hieman uutta reittiä, hinta oli vain hieman päälle 20 RMB.. Halvempi matka kun muistin. Samoin takaisin tultiin jotain jänniä sivukujia pitkin, ja hinta noin sama. Takaisin tullessa ihmeteltiin, että missähän mahdetaan olla (vaikka suunta tiedettiinkin oikeaksi..) kunnes paljastui, että olemme Qingchunilla, yhdellä pääkaduista, jonka varrella toimisto on ja jonka lähellä mekin asutaan.. Sentään keksimme tuon hieman ennen kuin ohitettiin toimisto..

Metrosta löytyi pari pientä ihmettä: ekaksi paitapusero, joka sopi mulle (toki koko oli XXL :(  ). Kangas on kyllä jotain tekokuitua, mutta eipä hintakaan ollut paha, joten eiköhän tuo aja sen asian, johon sitä tarvin (illalla "jakuksi" jos tarvii hieman lämpimämpää). Nyt täältä on löytynyt mulle jo kengät ja pusero, joten seuraavaksi varmaan lähikaupan hyllyltä löytyy sopivat housut.. No, ehkä ei sentään pidä liioitella toiveissaan..

Toinen ihme Metrossa oli maissilastut. Kerran olen niitä saanut Shanghai-shopperista, mutta nyt iitä siis löytyi ihan kaupan hyllyltä! Ja lisäksi "Old el Paso Picante Salsa"a.. Oi onnea! Maissilastut ja salsa olivat Suomessa lähes mun perusruokavaliota... Enää ei puutu kuin Hesburger..

Aloin jo miettiä, että seuraavaksi varmaankin löydän Hangzhousta sopivan lentopalloporukan ja ratsastustallit.. (jos vaate- ja ruokatarjonta laajenee tuota vauhtia, niin harrastukset olisivat seuraavaksi vuorossa..). Jään mielenkinnolla odottamaan...

Ulkona pimeni täydellisesti.. Taitaa alkaa sataa. Aamusta istuskelin parvekkeella ja aurinko paistoi jo silloin  niin kuumasti (28) ettei siellä kestänyt olla. Nyt kello on puoli 11 (edelleen siis aamupäivä), ja ulkona on todella pilvistä ja pimeää.. Pakko pitää valoja sisällä. Iltapäivällä olisi Rosessa "isolla pomolla" juhlat, toivottavasti silloin ei enää sada. Porukkaa on kuulemman tulossa n. 50 eikä kaikki mahdu sisälle..

Nyt alkoi kaatosade ja kauhea tuuli. Accuweather väittää, että klo 11 on "brilliant sunshine" ja lämpöä 28.  Kovat tuulet mahdollisia, mutta ukkosen todennäköisyys minimaalinen. Ulkona salamoi ja jytisee :) Ja vettä tulee vaakatasossa. Väittäisin samanlaiseksi kuin taifuunissa. Naapuritalossa on joltain jäänyt ikkuna auki, ja verhot menaavat repeytyä tuulen mukana ulos. Muutenkin ilmassa lentelee jopa tällä korkeudella (8. krs) kaikenlaista rojua..

Jeps, takaisin asiaan(?). Eilen illalla oli meillä töissä jalkapallopeli Suomi-Kiina. Tai peli siis pelattiin lähistöllä olevalla kentällä (koko korkeintaan puolet oikean jalkapallokentän koosta). Viereisellä kentällä oli muuten täydellinen beach-volley -kenttä. Enää ei puutu kuin pelikaverit :)

Olin etukäteen ajatellut, että kiinalaiset varmaankin pyörittävät meistä (ei, minä en todellakaan pelannut..) vähintään 5-0 voiton, mutta peli olikin yllättävän tasaista. Taisi pieni kenttäkin olla meidän puolella. Varsinainen peliaika päättyi tasapeliin 1-1 ja suomalaisilla oli ihan hyviä paikkoja jopa voittaa peli (niin toki oli kiinalaisillakin..). Rankkareilla peli siten ratkaistiin ja kiinalaiset voittivat ne. Siinä taisi tulla taitoero esiin, kiinalaisten (onnistuneet, yksi epäonnistui..) vedot olivat tarkkoja alakulmavetoja, ja niissä ei maalivahdilla ollut paljon sanottavaa..

Pelin jälkeen mentiin hampurilaisille Paradiseen. Siellä oli jo viritelty iso screeni MM-kisoja varten. CCTV5:n näyttää kisat kai aika kokonaisuudessaan. Suurin osa peleistä tulee yöllä (eka peli alkaa klo 21, toka 24 ja kolmas 3), joten enpä taida olla niin kiinnostunut, että viitsisin valvoa. Eilen illalla katselin Saksan peliä ekan puoliajan, mutta sitten uni voitti.

Ilma alkaa kirkastua, tosin hieman vielä satelee. Lämpötilakin tipahti peräti alle 27 (26.9).  Säätiedotukset ja muukin höpötys täältä päättyy tähän..