ja 2,5 viikkoa lomaan.. Yllättävän paljon sitä jo odottaa, varmaan se vaikuttaa, kun iso osa expateista joko jo on lomalla tai sit lähdössä ensi viikolla.. Ja Suomessakin lomaillaan..

Kävin viikolla tutustumassa työpaikkaa vastapäätä olevalla kuntosalilla. Vaikutti ihan mukavalta paikalta, ei niin ylelliseltä kuin kuin nykyinen (ei uima-allasta, eikä varsinkaan saunaa, tosin höyryhuone löytyy.), mutta kaikki tarvittava löytyi ja oli ihan hyväkuntoista ja siistiä. Jumppiakin oli ihan riitävästi, ne tosin ei ole mitään Les Mills "body"-jumppia, mutta vastaavia. Ja spinning-sali, ehkä sitäkin voisi vaihteeksi kokeilla. Mutta parasta paikassa siis on sijainti, kun se on niin lähellä, eikä sinne tarvitsisi erikseen lähteä, niin siellä ehkä onnistuisi käymään useammin. Nyt sitten katsotaan, saiskos jäsenyyden tuonne mahdutettua vuokraan (vanha sali on osa vuokraa). Tosin törmäsin salilla yhteen meidän jaoksen kiinalaiseen, ja siltä kuulin, että firman bodybuilding-kerho myy sinne lippuja á12RMB, eli jos en saa tuota vuokraan, niin sitten alan ostamaan noita irtolippuja, eli joka tapauksessa vaihdan salia.

Viikolla käytiin myös C-straitissa syömässä spaghettia. Ravintola on aika lähellä työpaikkaa, muttei me silti siellä kovin usein käydä, vaikka sieltä saakin länkkäri-ruokaa (joskus enemmän ja joskus vähemmän kiinalaisittain.), koska joskus siellä on ei oikein homma toimi ja siellä menee tuhottomasti aikaa (tosin joskus taas toimii ja kaikki sujuu kuin rasvattu..). Ja onhan se toki kallistakin, spaghetti bolognese ja pieni alkukeitto peräti 38 RMB :)  Nyt oli vuorossa kerta, kun ei toiminut. Ruuan tulo kesti ja sitten tuotiin spaghetit. Yritin pariin kertaan kysellä että missä meidän keitot, mutta ei ilmeisesti mennyt perille. Lopulta kun oltiin aikamme istuttu ja spaghetit syöty ja osalla porukasta alkoi olla kiire palaveriin, niin pyydettiin lasku. Ja sitten minä kiinallani selittämään, että kun ei saatu keittoja niin haluamme alennuksen. Seurauksena että jonkin ajan kuluttua meille tuotiin keittoja.. Mutta siinä vaiheessa osa porukasta oli jo häipännyt, ja muutenkin todettiin, ettei tässä nyt keittoja enää syödä. Alennusta on saatava. Lopulta paikalle tuli jokin manageri ja se selitti että saadaan n. 9 % alennus. Hyvä, OK.. manageri häipyi, mutta edelleen laskussa meille esitettiin alkuperäistä summaa... Lopulta ei auttanut muu kuin soittaa sihteerille ja pyytää siltä apua, kun ei mun kiina oikein riittänyt käsittämään mistä oli kyse, eikä siellä puhuttu englantia... En oikein tiedä, mikä oli mättänyt, mutta lopulta saimme kuitenkin alennetun laskun.. Mutta tulipahan taas kiinan harjoitusta käytännössä.

Tuota käytännön harjoitusta pitäisi kyllä saada paljon enemmän (mutta mielellään kiitos ei laskusta tappelemista..). Mulla vaan tuntuu olevan todella vaikeaa ymmärtää puhuttua.. Eli vaikka tietäisin sanatkin, niin en silti tajua, mistä on kyse (esim. kiinantunnilla..). Toi on aika inhottavaa, ja varsinkin kun kouluaikoina nimenomaan kuullun (ja luetun) ymmärtäminen oli se alue kielissä, missä pärjäsin..

Olen viime aikoina alkanut opettelemaan myös merkkejä - en niinpäin, että osaisin kirjoittaa merkin, mutta että sen nähdessäni tunnistaisin, mistä on kyse.. Auttaisi paljon, kun pystyisi lukemaan. Mutta valitettavasti mun varmaan alle sadan merkin tuntemuksella ei vielä oikein lueta yhtään mitään...

Kävin eilen Xihun rannalla ottamassa hieman kuvia. Lootukset kukkivat, ja siellä on yksi pieni kohta, missä niitä on. Mun piti käydä kaupassa samalla reissulla, joten en viitsinyt lähteä järven toiselle puolelle, missä niitä olisi huomattavasti enemmän. Hieman suunnittelin, että jos tänään sunnuntaina iltapäivästä menisi. Mulla on vaan pari hommaa, jotka olin ajatellut tehdä ennen sitä, ja ruokaakin pitäisi tehdä, ja iltapäivästä on luvattu ukkoskuuroja, joten saa nähdä, onnistuuko. Mutta jos sataa, niin menen sitten jumppaan (sinne vanhalle salille..).

Ja lopuksi vielä sääaseman tiedotuksia: Säätila nyt 9.7. klo 11:15, puolipilvistä, lämpötila 31.9.