.. ja uutta odotellessa.. :)

(kuun vaihteessa on tarkoitus mennä Pekingiin ja sitten on HongKong ja sitten Suomi ja sitten vielä jonnekkin ennen Suomeen paluuta)

Singapore oli kiva! Olisin voinut helposti olla vielä vähintään toisenkin viikon. Paljon kaikenlaista jäi vielä näkemättäkin. Keli ei ollut ihan paras, oli kuuma ja Indonesian metsäpalot toivat Singaporeenkin savusumun. Mutta heti lentokentältä kaikki toimi hienosti, vaikka lento olikin perillä hieman puolenyön jälken. Mulla oli taksikuskina joku kiinalaista alkuperää oleva, mutta se kertoi ettei oikein osaa kiinaa, eikä varsinkaan kirjoittaa sitä.. Ja kertoili mitä nähtävyyksiä kannattaa käydä katsomassa ja mistä ostaa erilaisia juttuja jne..  Hotelli (Golden Landmark) oli sellainen keskitason hotelli arabikortteleiden lähellä. Heti seuraavasta risteyksestä löytyikin moskeija, josta imaami (vai miksi niitä nimitettiinkään?) joikasi päivisin ja iltaisin rukouksia. Onneksi ei aamulla, tai en ainakaan kuullut..

220512.jpg

Muslimeilla on menossa Ramadan ja ehkä joku muukin juhla (Hari Raya - ellei tuo sitten tarkoita juuri Ramadania..), kadut oli koristeltu valoilla..

Sentosa oli ekana "nähtävyytenä" ohjelmassa, ostin sinne sellaisen pakettilipun, joka sisälsi meno-paluun CableCarilla, Underwater Worldin+delfiinilaguunin (=näytös), Cinemanian ja perhospuiston.. Ihan kivoja paikkoja, hauskin ehkä mun mielestä oli toi Cinemania (ehkä sen takia, että siltä odotin vähiten?). Se oli elokuvateatteri, jossa istuttiin "vaunuissa" jotka sitten pomppivat, kallistelivat yms. elokuvan mukana tuoden yllättävän aidon tuntuisen tunteen liikkeestä yhdessä elokuvan kanssa. Eka elokuva oli seikkailuretki dinolandiaan ja toka oli vuoristorataa. Eka oli jo hieman liian jännittävä joillekin pienimmille (siellä olikin suositus, ettei alle kolmivuotiaita saisi viedä sinne). UnderwaterWorldikin oli kiva, tosin pienempi kuin kuvittelin. Siellä oli hienoja meduusoita ja jokin jännä merihevonen, mutta muuten tuntui, että Barcelonan vastaava oli kivempi. Vai onkohan tuo vaan sen takia, että se oli kerta, kun olin tuommoisessa..? Sitten oli vielä se perhospuisto (Zoossa oli vastaava ja melkein kivempi). Perhoset eivät ymmärtäneet poseerata paikallaan niin että niistä olisi saanut hyviä kuvia. Ja sitten siellä oli kiva "alamäkiautorata", Luge. Eli hieman niinkuin kesäkelkkarata, mutta leveämpi rata, ja siellä pystyi sitten hieman kisaamaan muiden kanssa.. Eikä kukaan pelkuri pysty tukkimaan rataa. Hih, voitin mun "lähdön". Illalla oli vielä delfiininäytös luonnon rannassa (eli suurin osa tempuista tapahtui väkisinkin aika kaukana). Taas mun mielestä Barcelonassa (Zoossa) oli parempi.. Mutta erikoista oli vaaleanpunaiset delfiinit. Niistä on muissa blogeissa parempiakin kuvia, mutta tässä niistä pari poseeraa rannassa:

220519.jpg

Kävinpä vielä paikassa, jota väitettiin Aasian mantereen eteläisimmäksi paikaksi. En kyllä ymmärrä, että jos on valmiiksi saarella (Sentosa) ja siellä on sitten pienempi saari, niin miten se on mannerta..? Tässä kuva siltä saarelta Sentosalle päin, ilta alkoi jo hämärtämään ja savusumukin teki maisemasta autereisen..

220520.jpg

Pulahdin meressä, lämmintä oli, mutta jotenkin se ei oikein kauheasti houkutellut.. Oli jotenkin hullunkurista, kun rannasta parin sadan metrin päässä oli isoja rahtilaivoja..

Sitten oli vuorossa Singapore Zoo. Olin henkisesti varautunut viettämään siellä kokonaisen päivän ja kyllä se siellä sitten kuluikin. Varsinkin kun ostin vielä lipun Night Safarillekin. Zoo oli kiva, eläimilläkin oli ihan hyvät olosuhteet. Paitsi jääkarhu siellä helteessä hieman arvelutti, vaikka niillä kuinka olisi ilmastoitu huone, missä oleskella ja uima-allas.. Satuin jääkarhujen kohdalle ruokinta-aikaan, tässä yksi kuva sieltä

220513.jpg

Sitten siellä sai otattaa itsestään kuvia orankien kanssa (maksua vastaan). Tässä orankinelikko poseeraa (ja taitaa siinä joku ihminenkin olla asettautumassa paikalle :), huomatkaa oikeanpuolimmaisen hymy ja vasemmanpuoleisen ilmiselvä tylsistyneisyys hommaan (se yritti aina välillä hävitä paikalta vähin äänin..):

220508.jpg

Isot kissapedot, varsinkin valkoiset tiikerit olivat upeita, vaikka vaan lähinnä makasivatkin.  Ja apinoiden  ja paviaanien touhuja jaksoi katsella kauemminkin- varsinkin kun niitä pystyi katselemaan istualtaan, ja jalat oli jo kävelemisestä ihan poikki.

Iltasafarikin oli kiva. Tosin ihmisiä oli valtavasti. Suurin osa onneksi meni "junalla", mun lippu ei siihen oikeuttanut (jos ei olisi tarvinnut nähdä vaivaa hankkia lippu, niin jonottamisesta huolimatta olisin ehkä siihen langennut..). Safari oli eri alueella (toki toisen eläintarhan vieressä), joten eläimet olivat eri, toki olihan siellä osaksi myös samoja lajeja. Vielä kivempi se olisi ollut, jos ei olisi ollut niin poikki.. Mutta oli aika jännä kuljeskella viidakkomaisessa ympäristössä lähes pimeässa ja sitten aina välillä ihmetellä esim. panttereita..

Ja seuraavana päivänä oli vuorossa (mulle aina pakollinen) Botanic Garden. Hieno paikka, ja taas oli jalat koetuksella. Taisi tuollakin melkoinen tovi vierähtää (vaikken edes käynyt maksullisessa orkideapuistossa). Ihastuin siellä yhteen pikkupuuhun, jossa on mun mielestä tosi hieno kukka:

220516.jpg

Tuollaisen kun saisi Kuljuun omalle pihalle.. Muutenkin ihan hassua, siellä kultaköynnökset kiemurtelee rikkaruohoina ojien pohjilla ja samoin pesäraunioinen on yleinen epifyytti kadunvarsien puissa... Ja mulla kotona kun mokomat eivät suostu kunnolla kasvamaan.

Vielä pari kuvaa puutarhalta, ekaksi lampimaisemaa. "Palmuissa" on hienon punaiset varret:

220514.jpg

Lammikossa asui myös paljon punakorvakilpikonnia. Niitä oli myös kiivennyt joukoittain lammikon sillan tukipylväisiin päivää paistattelemaan.

Sitten vielä puistomaisemaa. Isot kukkapensaat ovat eri lajikkeisia bougainvilleoita...

220515.jpg

Viimeisen päivän ohjelma meni hieman uusiksi, kun siihen tuli yllättäen pieni lentolippujen ja hotellin vaihto-operaatio.. Olin koko ajan suunnitellut olevani siellä lauantaihin asti, mutta olin ilmeisesti sanonut sihteerille vahingossa väärän päivämäärän.. niinpä lennot ja hotelli oli varattu perjantaille asti. Huomasin ite tämän perjantaiaamuna, tunti koneen lähdön jälkeen.. Hotellikin oli täyteen buukattu, joten sitten rahjustin tavaroiden kanssa ympäri Singaporea etsien Air Chinan toimistoa.. Kaikki järjestyi kuitenkin hyvin, sain lipun lauantaille, enkä edes joutunut maksamaan kovin paljoa lisähintaa.. ja sekin tuli melkein säästettyä takaisin, kun viimeisen yön hotelli oli halvempi..

Illalla kävin kuitenkin vielä LittleIndiassa ihmettelemässä. Sielläkin oli jokin juhla ja kadut oli myös koristeltu, iltakuva sieltä

220518.jpg

Kävin siellä myös syömässä jossain paikallisessa pikkuravintolassa, otin jonkin kasvisateriakokonaisuuden. En kyllä tiedä mitä kaikkea söin, mutta hyvää oli...

220517.jpg

Kaksi kuppia oli ehkä jonkinlaista keittoa, yksi kastike hieman sakeampaa (ja kaikki aika voimakkaasti maustettua), sitten oli ehkä jotain paksun jugurtin tai smetanan tapaista ja sitten hernetahnaa ja ehkä jotain kuivattuja banaaninpaloja ja jälkiruuaksi vielä jotain makeaa, ehkä jugurttipojaista.. Ja juomaksi tilasin limemehua.. Ja noita sitten syötiin riisin ja ohuen leivän kanssa. "Alkuasukkaat" näytti syövän käsin, mä tyydyin lusikkaan ja haarukkaan.. Eikä vatsa protestoinut yhtään, vaikka hieman pelkäsin, ellei muuten niin tulisuuden takia..

Muutenkin olen ylpeä syömisistäni Singaporessa.. ei kertaakaan mäkkäriä.. Sentosalla söin SubWayssa, mutta se on sallittu, kun sitä ei Hangzhoussa ole. Yritin myös etsiä jotain kunnon pizzapaikka, mutta sellaiseen en onnistunut törmäämään. Olihan monessa paikassa pizzaa tarjolla, mutta ajattelin että jos olisi ollut sellainen pelkästään pizzoihin erikoistunut (ja PizzaHutia ei lasketa, se kuului "kiellettyjen" listalle..)..

Nyt on sitten jo viikko arkeakin takana. Toimiston lähistölle on pesiytynyt jokin "armeija"joukko (ei ne taida ehkä ihan armeijaa olla, mutta taisi niillä olla jotkut pyssytkin), ne on parina iltana äkseerännyt siinä toimiston edessä olevalla pienellä aukiolla. Hyvin tuntuu juoksumarssi tiukassa neliömuodostelmassa sujuvan. Kerran tosin jo luulin jääväni alle, olin ohittamassa paikallaan seisovaa neliötä edestäpäin, kun ne alkoivat juoksemaan. Juoksivat onneksi aluksi paikallaan... Toinen huvittava ilmiö samaisella aukiolla on narua  (pitkää, eli kaksi pyörittää ja muut hyppii) hyppelevät aikuiset, suurin osa miehiä.. Ne on myös olleet paikalla ihan kiitettävästi. Mikähän lienee menossa?

Sählyturnauskin alkoi, meillä on kolmena iltana pelejä. Nyt todella näkyy, kuinka hyvin kiinalaiset on jo oppineet pelaamaan puolessa vuodessa.. Peli on aika erilaista kuin viimeksi. Mun nilkka ei oikein vieläkään tykkää olostaan, se otti hieman nokkiinsa Singaporen kävelyistä ja turnauksessakin huomasin, ettei se vielä ihan normaali ole..

Kävin perjantaina shoppailemassa oikein urakalla. Vähän kauempana on urheiluvaateliike Decathlon ja tällä kertaa siellä tuntui olevan paljon kaikenlaista kivaa. Ja vielä(kin) jäi pari asiaa sinne huutelemaan. Siellä oli myös sellainen ihme, kuin englantia jutusteleva kassa. Siis se ihan oikeasti heitti kaikenlaista juttua, eikä vaan pakolliset perusasiat. Ja kaikki hyvällä englannilla.

Löysin myös yhden kivan sohvaehdokkaan itselleni kotiin Decathlonin naapurikaupasta. Tarjous on vielä pari viikkoa voimassa, täytyy sinä aikana päättää, haluaisiko sellaisen.. Ja ehkä viimeinkin todella raahata itsensä sinne huonekalumarkkinoille, jotta voi tehdä vähän vertailua.

Eilen lauantaina oli illalla Hangzhoussa suuri ilotulitus. Se oli joen rannassa, enkä mennyt sinne (ajatuskin siitä ihmismäärästä hirvitti..), mutta se näkyi kohtuullisen hyvin (noin puolet ..) myös mun makuuhuoneeseen. Se oli aika pitkä, ainakin puoli tuntia, ja siinä oli paljon isoja paukkuja ja erilaisia efektejä.. Varmaan läheltä todella upea. No, ilmeisesti siitä innostuneena joku naapuristossa päätti sitten tänään aamulla joskus puoli seitsemän antaa oman panokseksensa ilotulitukseen. Oli kiva herätä siihen. Ja kun se loppui, niin jossain naapurissa alkoivat remonttimiehet työnsä.. Singaporessa nukuinkin aamuisin tosi pitkään, vaikkei sielläkään ihan hiljaista ollut..