Eilen aamulla Hangzhoussa näytti tältä:

40434.jpg

Yöllä oli satanut lunta! Ja sitä, tai ehkä tarkemmin sanottuna räntää, tuli lisää koko aamupäivän. Lämpötila oli kuitenkin yli nollan, joten lumi oli kovin vetistä, ja suli esimerkiksi kaduilta pois välittömästi. Ja tänään näkyvissä on vain pieniä kasoja niillä kohdin, missä eilen oli lumiukkoja.. Mutta näinpähän lunta tänä talvena!

Mutta ei voi kuin todeta, että vaihtelevaa on sää.. Viime viikon lauantai oli lämmin, sitten sunnuntai taas kohtuullisen kylmä (noin 10?) ja sitten taas maanantai ja tiistai todella lämpöisiä, lämpötila parhaimmillaan varmaan 20 kieppeillä. Ja nyt siis lunta ja nollan tienoilla. Ja ensi viikolle on loppuviikosta taas luvattu 20 astetta, tosin sateen kanssa..

Viime sunnuntaina oli siis lamppujuhla, joka päättää kiinalaisten uuden vuoden juhlinnan. Koko päivän aina joku oli paukuttelemassa ja se kiihtyi iltaa kohden niin, että television katselu (tai oikeammin kuuntelu..) oli välillä lähes mahdotonta. Ikkunat helisivät, kun niiden takana pamahteli.. Otin seuraavana aamuna kuvan kanavan rannasta, josta noita oli lähetelty:

 40433.jpg

Taisi tuostakin muutama raketti olla lähtenyt.. Ja noita jäänteitä oli jokaisella hieman avoimemmalla paikalla..

Eilen oli "nice-day" eli naispäivä.. Rose Gardenin rouvilla oli "vapaa päivä" ja ne suuntasivat kuka mihinkin kampaajalle / jalkahierontaan etc, jonka jälkeen sitten syömään. Minäkin päätin hieman osallistua aktiviteetteihin, ja kävin kokeilemassa yhden kynsistudion palveluja (siinä kohtaa toiset olivat jalkahieronnassa, mutta se ei mua kiinnostanut). Kynnet viilattiin ja lakattiin, ja nyt niissä on kimallereunat ja pienet kukkaset. Hinta oli 70 remppaa. Ihan hauskat... vaikka ehkä olisin halunnut hieman eri tyyliset, jos vaan olisin osannut selittää.. Syömässä olimme Indian Kitchenissä, siellä on aina lauantaina buffetti, eli ruuat ja juomat 78 remppaa /hlö.. Ei ole paha hinta. Tosin totesin, että hieman toi intialainenkin alkaa tökkimään... Hyvää ruokaa, mutta ei enää niin hyvää kuin joskus syksyllä.. Vaikka en edes kauhean usein tuolla ole viime aikoina käynyt. Kiinalaisen ruuan kanssa on sama juttu, kyllä sitä ihan hyvin syö, ja on se hyvääkin, mutta jos on jotain muuta tarjolla, niin mielummin sitä muuta..  Tänään ajattelin "kokata" ihan itse, spaghettia ja luultavasti tonnikalakastiketta.. Pitäisi vaan käydä kaupassa, joten jos sieltä tarttuu mukaan jotain mielenkiintoisempaa, niin sitten kokataan (ja syödään..) sitä..

Hallatar kyseli kommentissa big macin makua: samalta maistuu kuin Suomessa, en ite ainakaan huomaa mitään eroa. Ranskalaisissa sen sijaan on ihan varmasti täällä vähemmän suolaa, muuten nekin on kyllä samanlaisia. Lisäksi valikoimissa on jotain hieman oudompia ruokia, esim. maissisalaatti ja jotain leivän tapaisia. Mutta onhan Suomessakin se ruishampurilainen, ja voihan noita muitakin olla, en ole tuota mäkkäriä niin paljon Suomessa harrastanut. Joskus reilu 10 vuotta sitten kävin Moskovassa Mäkkärissä. Siellä mun mielestä bic macissa oli ihan selkeästi "venäläinen" maku.. En sitten tiedä tuliko se lihasta vai majoneesista vai mistä..

Mäkkärin lisäksihän täällä Hangzhoussa on länkkäriketjuista tarjolla Pizza Hut ja KFC. Molemmat  ovat kyllä hieman kiinalaistettuja.. Jotenkin vaan niiden  ruuat ei ole ihan samanlaisia kuin mitä Suomessa (tai KFCtä ei kyllä taida olla Suomessa, mutta jossain muualla) olen syönyt. Shanghaissa olisi SubWay, mutta siellä en ole käynyt. Joku väitti kuulleensa, että Hesburger suunnittelisi ravintolaa Shanghaihin.. Toivottavasti tulisi (ja pian), voisin tehdä ihan viikonloppuretkiä Heseen...

Viime perjantaina mulla alkoi uudelleen kiinan opiskelut. Nyt mulla on ihan yksityistunti.. Ajankohta vaan ei ole paras mahdollinen, perjantaina 17.30-19.0.. Halusin tuon opettajan, olin kuullut sitä kehuttavan, eikä sillä ollut muuta aikaa vapaana. Aloitettiin sen käyttämän kirjan alusta ja vauhti oli viimeksi 3 kappaletta kerralla.. Täysi työ, että pysyy mukana ja ehtii myös kirjoitella jotain muistiinpanoja. Mutta opin jo aika paljon uusia juttuja, ja muutama vanha asia selkeni. Hyvä opettaja, ei ollut turhaan kehuttu. Nyt mulla on vaan kauhea urakka, että opettelen 3 kappaleen sanat (tai oikeastaan 4, ehdimme jo hieman aloitella sitäkin..). Joukossa oli kuitenkin aika paljon uusiakin sanoja, enkä niitä vanhojakaan kaikkia ihan kunnolla muista.