Viime viikolla oli kevät. Tänään sunnuntaina tuli talvi takaisin... Ulkona satoi jopa hieman jotain rännän tapaista päivällä. Ihan varma en voi olla, kun en koko päivänä ole ulkona käynyt. Ja nyt kello on jo vähän vaille 11 illalla, joten tuskin käynkään.

Mutta koko viime viikon oli siis ihanan keväinen ilma. Viime viikon lauantaina oltiin naapurien kanssa yhdellä "vuorella" kävelemässä, ja hiki tuli ihan väkisinkin. Meinasin myös aiheuttaa pyöräkolarin, kun mun jäätelölle pyöräilessämme piti yhtäkkiä tehdä äkkijarrutus, kun näin puun, joka oli täynnä valkoisia kukkia, lehtiä ei vielä ollut...Magnolia. Kamera oli mukana, ja siitä piti sitten ottaa kuvia. Tosin myöhemmin samana päivänä totesin, että noita kukkivia magnolioita on näköjään kaikkialla, lähimmät mun naapuritalon edessä.. Puolustukseksi sanottakoon, että ne eivät vielä silloin olleet ihan kukassa. Magnolioista ja kävelyretkestä muutenkin tuli otettua paljonkin kuvia - isolla kameralla, josta en vieläkään saa kuvia omin voimin ulos.. Laitan niitä sitten joskus myöhemmin...

Magnolioitten lisäksi täällä on kukassa muitakin pikkupuita. Kanavanrantapuistosta bongasin seuraavan:48894.jpg

Tuossakaan puussa ei ole vielä lehtiä.. Mutta kukkia on tosi paljon ja ne tuoksuvat hyvältä - hieman jasmiinilta. Lajista ei ole mitään hajua.. Noiden lisäksi on ainakin yksi punakukkainen puu ja jokin hieman omenapuuta muistuttava pikku puu. Keskiviikkona oli naistenpäivä, ja sen kunniaksi naiset saivat puoli päivää vapaata töistä. Keli oli mitä mukavin, ja mä suuntasinkin (ison) kameran kanssa Xihun rannalle kuvailemaan.. Joo, nekin kuvat ovat vielä kamerassa..

Yksi kuva on vielä tuosta kanavanrantapuistosta:48906.jpg

Eipä tuosta kyllä oikein mitään näy.. tarkoitus oli kuitenkin esitellä, kuin kivasti rannan "pajut" vihertävät. Vastarannalla näkyy myös yksi magnolia (mutta eipä sitä tuosta kuvasta ilman selitystä erota: tällä rannalla olevan lehdettömän puun takaa näkyy jotain valkoisia rakeita- ne ovat sen kukkia..)

Sählyturnauskin saatiin päätökseen. Päästiin pronssiotteluun ja voitettiin jopa pronssia.. Torstaina meidän "pääottelu", eli ottelu neljännestä, pronssipeliin oikeuttavasta sijasta toista siihen asti kaikki pelinsä hävinnyttä joukkuetta vastaan päättyi jopa 8-1 ja toinen peli, joka oli toista finaaliin selvinnyttä joukkuetta vastaan päättyi tasuriin 2-2. Johdettiin sitä vielä 2-0 jokunen minuutti ennen loppua, mutta sitten tuli yksi musta minuutti ja peli oli tasan. Arvatkaas kuka oli kentällä molempien maalien aikana? No, jatkon kannalta sillä pelillä ei ollut mitään väliä..

Lauantaina oli sitten loppuhuipentuma: pronssi- & finaalipelit. Melilä oli ollut tosi hyvä (suomalainen) maalivahti, mutta torstain pelit olivat vaatineet verona nahkan molemmista polvista ja kylkikin oli kipeä, joten oli tultava toimeen ilman sitä. Ajattelinkin, että minä voisin mennä maaliin (kiinalaiset ei ole siihen kovin innokkaita, lisäksi monet niistä hieman pelkää palloa, joka ei ole siinä hommassa hyväksi..). Sitten meillä tosin olisi vain yksi suomalainen kenttäpelaaja... Tosin eipä musta kentällä juuri kiinalaisia enempää ole hyötyä.. Ekan erän maalissa oli kuitenkin yksi kiinalainen. Hävittiin se erä varmaan kahdella maalilla, mutta ei ne maalit kyllä molarin vikoja olleet. Toisessa erässä mä olin sitten maalissa. Onneksi yksi kiinalainen oli keksinyt ottaa lentopallon polvisuojat mukaansa, ne helpottivat oloa huomattavasti. Harmi ettei oltu huomattu kysyä niitä aiemmin.. Yksi (helppo) maali mulle pääsi, kun pallo tuli heti jonkin sivuraja-aloituksen jälkeen maaliin ruuhkan takaa, enkä ehtinyt oikein nähdä sitä. Onneksi erässä kuitenkin alkoi meidän joukkueen miesylivoima näkyä, kun vastustaja väsyi, ja me voitiin aina vaihdosta ottaa tuoreita miehiä tilalle, joten peli pyöri enimmäkseen vastustajan päädyssä. Aika lopussa pääsimme sitten ekaksi tasoihin ja lopulta yhden maalin voittoon (5-4). Aika tosissaan kiinalaiset näyttivät pelin ottavan, ja välillä se oli hieman rajuakin, kun taitoa ei ole ja mailat nousevat helposti. Mulla itellä on sama vika :o( . Onneksi ilmeisesti suuremmilta vahingoilta säästyttiin. Sääret on kyllä tosi mustelmilla..

Pelin jälkeen käytiin vielä pikku porukalla yleisessä saunassa (ei tarvitse toista kertaa mennä - kuntosalilla on paljon parempi..) ja syömässä ja mentiinpä vielä tikkaakin heittämään.. Se(kään) ei ole mun lajini...

Sunnuntai onkin sitten kulunut lähinnä sohvan pohjalla löhötessä. Formulatkin tuli katsottua..