Arvatkaapa kuka lähtee huomenna Phukettiin?? Jee, jee, oikein! Maanantaina tuli töissä maili, että yksi porukka on lähdössä viikonloppuna reissuun, mutta yksi jonka piti lähteä mukaan ei pääsekään (isoäiti sairas). Ryhmä tarvitsi kuitenkin 10 lähtijää saadaakseen jonkun alennuksen.. Lupasin sitten päästää heidät pulasta. No, pitihän mun tietty maksaakin, ei reissu ihan ilmainen ole, mutta varmasti halvempi kuin "irtonaisena" lähteminen. Perillä ollaan kolme päivää ja sitten tiistaina aamulla klo10 pirteänä takaisin Hangzhoussa ja töissä..  Olin Phuketissa joitakin vuosia sitten, mielenkiintoista nähdä, näkyykö tsunamin jälkiä vielä, vai onko kaikki samanlaista kuin silloinkin. Me mennään käymään myös PhiPhi-saarilla, tsunami kuulemma pyyhkäisi sen aika sileäksi... No toivottavasti ei nyt tule tsunameja. Ja toivottavasti aurinko paistaa..

Flunssakin yrittää taas käydä kimppuun. Vasta vajaa kuukausi sitten oli edellinen. Ei ole kivaa, Suomessa olin aika harvoin kipeä, nyt tuntuu että jatkuvasti. En päässyt sählyynkään tänään. Toivottavasti viiknloppuna jaksaa mennä. Kiinalaisten reissut kun on aika täyteen buukattuja retkien suhteen. Ja ainakin mä haluan uida ja snorklailla.

Löydettiin työkaverin kanssa todella ihana ravintola reilu viikko sitten sunnuntaina, Indian Kitchen. Todella hyvää ruokaa ja aivaan taivaallisen hyvää mangolassia... Ekalla kerralla kun oltiin siellä huokailtiin koko loppuilta (mentiin jalkahoitoon ruuan jälkeen) että "kyllä oli hyvää ruokaa"... Viime sunnuntaina oltiin siellä toisen kerran, ja yritin varoitella itseäni etukäteen, että älä odota liikoja.. mutta taas oli todella hyvää. Eikä ruoka edes ole kovin kallista. Ehkä inasen kallimpaa kuin tavallisessa kiinalaisessa, mutta taasen halvempaa kuin mikään "länkkäriruoka". Edellisellä kerralla ravintola oli aika tyhjä, mutta viime sunnuntaina se oli ihan täynnä. Toivottavasti pysyy pystyssä.. ainakin meistä se taisi saada kanta-asiakkaat.

Nyt pitää alkaa lukemaan kiinaa, töissä on kiinantunti huomenna aamulla. Miksi sitä on niin kamalan saamaton tuon lukemisen suhteen? Tai miksi sanat ei tartu päähän yhdellä lukemisella, vaan niitä pitää oikein kunnolla tankata.. Miksi en voi muistaa sanoja suoraan tunnilta ;-) Inhottavaa, kun aika usein muistan, että toi sana tai asia on meille opetettu, mutta ei sitten ole harmainta hajuakaan miten se meni.

Vaikka kyllä sitä jo jonkin verran pystyy tekemään itseään ymmärretyksi.. Eilen kävin ostamassa peittoja vieraille ja niitä pyörän ritsille kiinnittäessäni yksi kiinalaistäti seuraili toimia mielenkinnolla ja alkoi sitten selittämään jotakin, ilmeisesti siis peitoista.. "Ting bu dong" (Kuulen mutten ymmärrä).. Täti vaan selittää. Sitten ymmärrän jostain välistä "kuinka paljon maksaa" ja siihen sitten osaan vastatakin.. Sitten taas jotakin josta ymmärrän sanan "missä" Hmm.. Ehkä mistä nää on ostettu? Sanon kaupan nimen.. Taas selitystä ja "missä" ..Hmm..Ehkä mistä oon kotoisin.. Ja vastaan suomi. Henkevää ja syvällistä keskustelua siis. Olisi kyllä kiva tietää, mistä se täti oikeasti puhui.. Tästä siis motivointia kiinan opiskeluun!