Olin viime viikolla botanical gardenissa olevalla greenillä(?) harjoittelemassa golffia, pari työkaveria on hurahtanut siihen ja ne oli menossa harjoittelemaan töiden jälkeen. Itseasiassa mulla varsinainen motiivi lähteä mukaan oli suunnitelma mennä yhdessä golfin jälkeen syömään...

Paikka oli kivan rauhallnen ja yksi hieman enemmän osaava neuvoi mitä pitää tehdä (eka kerta mulla - jos ei minigolffia lasketa..). Pallot tietty lenteli (ja aika usein hieman vähemmän lenteli) minne sattuu, mutta ei se hassumpaa ollut. Paitsi että käteen tuli rakko, golffarin vasemman käden hanska taitaa olla tarpeeseen. Mutta ei se niin kivaa ollut, että siitä kovasti innostuisin. Siinä kun pitää kuitenkin hieman keskittyä ja tähdätä, kaksi asiaa, jotka olen todennut itselläni "ei niin vahvoiksi osa-alueiksi".. Mutta voin kyllä toistekin lähteä mukaan, ..

Kentällä tai ravintolassa (pitkästä aikaa Banana Leaf..) oli jotain itikoita. Seuraavana päivänä jalkoja alkoi kutittaan ihan kauheasti, vasemmassa jalassa oli 3 pistoa ja oikeassa yksi. Kaikki turposivat kuin jokin paarman pisto ja kutisivat ankarasti. Ja mulla kun ei yleensä hyttysen pistot juuri haittaa, ei Suomessa eikä myöskään aikaisemmat täällä. Mutta nyt varsinkin vasen jalka oli ihan turvonnut nilkan yläpuolelta. Onneksi satuin valittamaan tuota kiinalaiselle työkaverille, ja se sanoi että "ensiapu"-laatikossa on jotain, joka auttaa ja näytti pullon mulle. Se oli sellainen pieni pullo jotain vihreää nestettä, joka haisi melkoisen voimakkaasti, tuoksu muistutti hieman jotain käärmesalvaa tms.. Mutta mikä tärkeintä, se tehosi ja pystyin ajattelemaan jotain muutakin kuin "En raavi jalkaa.". Kutina meni onneksi päivässä ohitse ja pahin turvotuskin on jo laskenut. Enää jäljellä on punaiset läiskät ja pienet paukurat.

Hieman olen taas shoppaillutkin, muutama "pakollisen" tuliaishuivin ostin perjantaina iltamarkkinoilta. Siellä meinasi käydä hieman nolosti, kun en muistanut, että mulla oli rahat vähissä. Sain neuvoteltua useammasta huivista hyvän könttäsumman, kunnes totesin, ettei mulla olekkaan rahaa niin paljon. Ja sitten uusi kierros muutamaa huivia vähemmällä. Katselin (taas kerran) siellä myös puukaiverruksia. Ne on tehty jostain tuoksuvasta puusta; myyjät haluaa aina esitellä kuinka ne tuoksuvat, jos pohjasta vähän rapsuttaa. Mitähän puuta lienevätkin. Mutta jokin (tai useampi) sellainen täytyy jossain vaiheessa ostaa kotiin vietäväksi. Nyt en jaksanut lähteä etsimään automaattia ja alkaa tosissani hieromaan kauppaa.

Lauantaina vein räätälille (kunhan ekaksi sen löysin..) kangasta. Tarkoitus olisi saada hame ja paitapusero. Toivottavasti onnistuvat, sopia ja istua ainakin pitäisi, sen verran useita mittoja otettiin. Samalla reissulla tutkailin myös silkkimarkkinoita pitkästä aikaa (saldo yksi yöpaita itselle) ja myös lähistöllä viikon viipyvät posliinimarkkinat (yksi vaasi). Posliinimarkkinoilla olisi ollut hienoja isoja ruukkuja yms. mutta niiden kuljetus olisi ollut turhan vaikeaa. Oli siellä myös kaikenlaista krääsää, teeastioita, ja kippoja ja kannuja, mutta aurinko alkoi paistamaan ja tuli niin kuuma, etten jaksanut alkaa hinnoista keskustelemaan.

Tein myös taas eilen ruokaa (siitähän tulee pian jokaviikkoinen tapa :) . Kaivoin kaapin perälle tunkemani pikku-uunin esille, kun halusin tehdä kesäkurpitsapaistosta, ja sehän jopa toimi. Pitäisiköhän kokeilla leipomista?

Järkytin viikolla myös (kiinalaisia) työkavereita ottamalla itse kokkaamaani ruokaa evääksi töihin.. Useampi ihminen kysyi, että olenko ihan itse tehnyt syömäni ruuan ja yleensä heti seuraava kysymys oli, että onko se kiinalaista vai suomalaista :)  No, vastaus oli, että ihan itse ja ettei ruoka ole oikein minkään maalaista, paitsi kenties aasialaista... Vai miten määritellään possu-vihanneskastike, jossa on soijaa, hoisinkastiketta ja thailaista chilikastiketta? No, luultavasti järkytän niitä uudemman kerran tällä viikolla, kun ei töissä tällä hetkellä ole oikein kovin paljon lounasseuraa.

Loppuun vielä muutamia kuvia viime viikonlopun lootuksenkuvaussessioista. Kuvia on tietty paljon enemmän, mutta tänne jaksoin ladata vain kaksi. En ymmärrä, miten ihmiset jaksaa laittaa tänne paljon kuvia, kun ainakin mulla niiden kopioimiseen menee n. 15 min/kuva, eikä se edes joka yrittämällä onnistu. (Hmm.. nyt siirrän aina isoja kuvia, mutta jos skaalaisinkin ne valmiiksi pienemmiksi, niin se varmaan nopeuttaisi... täytyypä kokeilla seuraavalla kerralla..):

Ekaksi kuva rannalta kohti Broken bridgeä:

125206.jpg

Ja sitten vielä kuva yksittäisestä kukasta:

125184.jpg

Tarkoituksena oli lähteä tänään uudelle retkelle, mutta en tiedä viitsinkö.. Vähän väliä satelee, ja lisäksi mua laiskottaa. Mutta toisaalta.. eipä mua huvita oikein mikään täällä sisälläkään, joten saapa nähdä.. Kello on tulossa kolme iltapäivällä, joten onhan tässä vielä aikaa..