Viime viikonloppu kului työn merkeissä sisätiloissa. Olin lauantaina (meno jo perjantaina) Shanghaissa ja sunnuntaina Nanjingissa työhaastatteluja tekemässä. Nanjing on hieman Hangzhouta isompi kaupunki Hangzhousta luoteeseen, n. 4 h. automatkan päässä. Mielenkiintoisinta reissussa oli ehkä paluumatka Hangzhouhun, matkalla mentiin jonkin aikaa ison järven rannalla ja sitten oli muutenkin sellaista mun silmää miellyttävää maisemaa: metsiä, kukkuloita ja peltoa. Ihan oikeita havumetsiäkin näkyi.. No, niiden vastapainoksi välillä ohitettiin niin räjähtäneen näköisiä tehdasalueita, että onneksi ei tarvitse niiden lähistöllä asua... Vaikka kai niitä Hangzhoussakin on..

Keväiset, suorastaan kesäiset kelit jatkuvat. Lämpötila on ollut lähes joka päivä 16-22 asteen välllä, tosin illalla on vielä viileämpää. Mutta oikein mukavia kelejä, ja kunpa ne pysyisikin tälläisinä eikä nousisi yli 35:n... Taitaa olla turha toivo..

Eilen olin Xihun (länsijärvi) rannalla ja varsinkin sen takana olevilla kukkuloilla. Teeviljelmiäkin tuli nähtyä. Jaksan edelleen ihastella kaikkia kukkivia puita (ja yleensäkkin kukkia..). Ja välillä niissä on todella hyvä tuoksu. Tässä muutamia kuvia tuolta reissulta. Mulla oli pikkukamera mukana (ison lisäksi), mutta unohdan aina ladata sen akkua, joten siitä loppui akku, joten  kuvat ovat vain reissun alkupäästä, vuorelta ja teeviljelmistä otetut kuvat ovat monien muiden kuvien kanssa ison kameran syövereissä.

Ekaksi kuva magnoliasta. Niiden kukinta alkoi pari viikkoa sitten ja jo nyt ne ovat paikoin jo ohittaneet sen vaiheen. Valkoiset tuntuvat olevan hieman punaisempia varhaisempia..

55072.jpg

Sitten seuraava kuva pikkupuusta järven rannalta. "Merkistä" ei ole tietoa, ehkä tuo muistutti hieman omenapuuta? Yleisestikkin täällä on aivan liikaa kaikenlaisia mielenkiintoisia kasveja, joita en ollenkaan tunnista. Kaikissa pitäisi olla suomenkieliset nimilaput! .. Ai onko hieman kohtuuton vaatimus? No edes englanniksi :)

55074.jpg 

Ja sitten vielä kuva aukiolta, jossa kiinalaiset olivat piknikillä ja muutenkin ulkoilemassa.

55077.jpg

Aivan mahtava puu, mutta lajista ei taaskaan ole tietoa. Kirsikkapuitakin tuolla oli, mutta niistä ei ole hyvää kuvaa.

Sitten vielä yksi kuva kiinalaisista turisteista:

55075.jpg

Huomaa (lähes) kaikilla oleva punainen lippalakki. Noita punalippisturiseja oli varmaan tuossa porukassa 200-300..  Turisteja tuolla Xihun rannalla ja kaikissa nähtävyyspaikkoissa nyt totisesti riittää. Mutta nyt onkin alkamassa turismin sesonkiaika, se on keväisin ja syksyisin parisen kuukatta. Kesällä on liian kuuma. Vuorille mennessämme ajoimme monien nähtävyyksien lähellä kulkevaa tietä ja se oli ihan tukossa. Pyörälläkin meneminen oli välillä hankalaa, piti pujotella autojen ja bussien välistä, välillä kiertää jalkakäytävän kautta jne. Mutta pyörällä sentään pääsi, autot seisoivat. Tosin hengittäminen ei ollut pakokaasujen takia kivaa.. Vuorilla kävimme siellä missä kasvaa seudun kuuluisin tee, LongJing. Kunto loppui kyllä nopeasti sinne kavutessa, varsinkin kun pyörässä ei ole vaihteita. Mutta pääseehän siä kävellenkin.. "Huipulla" oli yksi paikka, josta olisi nähnyt hyvin Xihulle ja Hangzhouhun.. jos olisi selkeä ilma. Nyt oli sen verran (savu)sumuista, ettei sieltä kovin kauas näkynyt.. Sieläkin oli mielenkiintoisia kukkia ;) ja yksi lintu, jolla oli erikoinen laulu. Aluksi siinä oli pitkä ja kova vihellys ikäänkuin varoitukseksi ja sitten perään liverrys... Mikähän sekin lienee lajiaan?

Takaisin tulomatka rinnettä alas pyörällä ei sekään ollut ihan helppo.. Kaverilta meni jarrut, eikä sillä pyörällä sitten juuri alamäkiä ajeltu.. ja muutenkin mentiin hissukseen ja varovaisesti. Alkumatkasta lähdimme laskettelemaan rinnettä, ja varmaan n. puoli kilometriä ehdimme päästä, ennenkuin jarrut meni. Onneksi vauhtia ei ollut paljon, ja sen pystyi vielä jaloilla pysäyttämään. Kyllä munkin pyörästä huomasi, että jarrut olivat kovilla, eli oli ehkä hyvä, ettei niitä sen enempää kiusannut.

Varsinkin takaisintulomatkalla totesin, että täällä on kyllä vielä läjäpäin mielenkiintoisia puutarhoja, joita ei ole yhtään ehtinyt tutkia. Täytyy yrittää raahata itsensä hieman useammin ulos tuonnepäin, eli Xihun etelärannalle. Harmi, että sinne on hieman  pitempi matka, pyörällä menee n. 1/2 h. Ja sitten siellä on paljon noita turistipaikkoja, joten tiet ovat todella tukkoisia.

Hangzhou on kyllä noiden puutarhojen takia(kin) ihan miellyttävä paikka asua. Hangzhousta jonkin verran pohjoiseen on Suzhou, jota kutsutaan Kiinan Venetsiaksi kanavien takia. Se on myös kuuluisa puutarhoistaan, joten sinnekin pitäisi joskus päästä.

Ensi viikonloppuna on sitten Pekingin vuoro. Me mennään sinne junalla perjantai-iltana (perillä la aamulla) ja tullaan lentäen maanantai-iltana takaisin. Olisin mielelläni varannut siihen päivän tai pari enemmän aikaa, mutta kaikilla, minä itse mukaanlukien, on nyt niin kiire töissä, ettei millään kykene..