HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2006!

Uuden vuoden aatto, siis lauantai, oli jostain käsittämättömästä syystä työpäivä (Kiinan hallitus määrää noi), joten aattopäivä sujui työn merkeissä. Sitten olikin edessä kolmen päivän vapaaputki. Sunnuntain vietinkin koko päivän pyjamassa, enkä tehnyt juuri mitään hyödyllistä (paitsi pesin kaksi koneellista pyykkiä..). Hieman ennen aamukymmentä soi ovikello, siellä seisoi jokin korjausmieheltä näyttävä tyyppi, joka selitti kovasti jotain ja osoitteli vuorotellen ylös ja sisään. Kädessä sillä oli jokin rautalangan pätkä ja työvälineitä sisältävä laukku. Ajattelin ekaksi soittaa jollekin joka pystyisi selittämään, mistä on kyse, mutta sitten ajattelin, että kaippa tuo selviää muutenkin. Päästin tyypin sisään, ja se meni parvekkeelle rassaamaan viemäriputkia. Välillä se kävi hakemassa lisää tarvikkeita ja poistui joskus tunnin päästä.. ilmeisesti homma tuli tehdyksi.

Nyt sunnuntaina olen yrittänyt saada kameroita (ja varsinkin niitä käyttäviä ohjelmia) asennetuksi. Canonin ZoomBrowserin asentaminen keskeytyi johonkin hämärään virhekoodiin tyylin "tiedosto on auki" ja asennusohjelma halusi lopettaa itsensä tarjoamatta mitään muita selityksiä, ainoastan virheraportin olisi voinut lähettää. Sen jälkeen asennusohjelma ei enää suostu käynnistymään, ei vaikka poistin kaikki jo siihen mennessä onnistuneesti asennetut jutut. Eikä tarjoa selitystä syystä, ainoastaan että käynnistys epäonnistui. Sitten yritin kytkeä kameran suoraan koneeseen (toimi Ixuksella), mutta erehdyin yrittämään asennusta taas kerran koneen sitä ehdottaessa. Ei edelleenkään onnistunut, mutta nyt kun kytken järkkärin koneeseen, kone vain plingahtaa, mutta mitään ei tapahdu. Eli Xianin kuvat ovat edelleen järkkärin syövereissä. Täytyy jatkaa tuota asennustaistelua joskus myöhemmin ja kysellä ehkä viisaammilta neuvoa..

Pokkarin kuvat sentään sain purettua, ja joitakin jopa siirrettyä vuodatukseen (ja taaskin tuli todettua, että mahdottoman hidasta hommaa.. tämä selityksenä, ettei kuvia ole enempää / useammin..).

Ekaksi kuvia Hainanilta:

Tämä kuva on joltain pikku saarelta, jonne teimme retken ekana päivänä. Mukavan näköistä, ja kohtuullisen autioita rantoja. Tosin "päärannalla" oli hieman enemmän porukkaa..26954.jpg

Sitten kuvat hotellista (Resort Golden Palm, tämä kuva on otettu rannalta päin) ja takapihalla olleesta uima-altaasta:

26955.jpg

26956.jpg

Seuraavat kuvat ovat HongKongin reissulta. Ensiksi WTO:n vastustajien "leiriä" Victoria parkissa:

26957.jpg

Sitten pari kuvaa Victoria Peakiltä. Yökuvat olivat vähän hankalia, kun ei ollut jalustaa, ja kaide ei aina suinkaan ollut ihan vaakatasossa ja kamera väkisinkin hieman tärähti (joo joo, en muistanut ajastinta)..

26958.jpg

26959.jpg

Ja sitten vielä yksi kuva "botanical gardenista".. Kiva keidas, jossa oli myös jonkin verran eläimiäkin (lähinnä apinoita), keskellä kaupunkia. Tosin oli siellä HongKongissa noita pieniä puistoplänttejä kyllä muutenkin siellä täällä.

26960.jpg

Nyt on siis maanantai. Ajattelin yrittää olla tänään hieman eilistä aktiivisempi ja pukea päälleni ja lähteä ulos. Missiona on löytää ja ostaa jostain kastelukannu, myös töissä pitäisi käydä. Unohdin lauantaina ottaa kiinan kirjani mukaan, ja keskiviikkona mulla on kiinantunti heti aamulla klo 8.30, joten sitä ennen ei ehdi lukemaan.. Ja olen todennäköisesti ainoa oppilas, joten lusmuilemalla ei nyt tällä kertaa onnistu... Illalla tai huomenna pitää myös jatkaa taistelua koneen kanssa. Ja sitten keskiviikkona kysyä töistä apua joltakin viisaammalta, jos ei homma siihen mennessä ala luonnistua..