melkein kuukauden loma alkoi... Tai lomaa Kiinasta on hieman vajaa neljä viikkoa, mutta lomaa töistä parisen viikkoa. Takaisin Kiinassa pitäisi olla 22.8.

Lennot oli ajallaan, eikä muutenkaan matkalla tapahtunut mitään ihmeellistä. Tosin yövyin Shanghaissa uudessa hotellissa. Se oli ilmeisesti aika kiinalainen ja vaatimattomampi kuin Ramada. Ja kauempana lentokentältä (tosin pikkubussikuljetus kentälle, joten sen suhteen ei ollut ongelmia). Aamiaista en ehtinyt kokeilemaan, joten siitä ei sitten ole havaintoja. Hotelli oli melkein 20 € halvempi / yö...

Ilma oli taaskin kumman kirkasta ja läpinäkyvää, kun tuli Suomeen. Ja raikasta.

Viime viikonloppuna ehdin jo käydä Kuopiossa lentopalloa katsomassa. Siellä pelattiin kaksi maailmanliigan ottelua Suomi-Argentiina. Argentiina on maailmanlistalla sijalla 6, Suomi kait jotain 47... Turpiin tuli molemmissa peleissä 3-0, mutta kyllä Suomella silti mahdollisuuksiakin oli.. Ensi perjantaina ja lauantaina on sitten pelit täällä Tampereella, vastassa Brasilia, maailman rankingin 1. Silloin voi olla kylmää kyytiä. Mutta on Suomella jo kolme voittoa maailmanliigasta Portugali-peleistä (ja yksi 2-3 tappio Portugalissa pelatusta pelistä), ja jo noi voitot oli aika hyvä saavutus.

Sunnuntaina kävin metsässä. Toiveena oli löytää jotain sieniä, mutta kyllä se haaveeksi jäi. Metsässä oli todella kuivaa.. Reissun saldo jäi muuten tosi laihaksi (muutama hassu lakka ja peräti ehkä kahden desin verran vadelmia, mustikoita ei näkynyt yhtään, vaikka tuolla kyllä yleensä niitäkin on), mutta mennessä pongasimme neljä kurkea metsäautotiellä. Ovat muuten tosi isoja lintuja. Noi taisi olla vielä jotain poikasia, eikä lentäminen meinannut vielä oikein olla ykkösvaihtoehto karkuun mentäessä. Niinpä yksi niistä juoksi varmaan melkein kilometrin verran auton edellä, muut ymmärsi mennä metsään. Mutta ei siis ihan turha reissu..

Mitään kovin kummoisia reissuilusuunnitelmia mulla ei tuon Kuopion lisäksi ole. Luultavasti majailen Tampereen seudulla, ja yritän päästä jonnekin ratsastamaan ja lentopalloa pelailemaan.. Ja siinä suurinpiirtein aktiviteetit..