Nyt on sitten käyty uudella kuntosalilla pari kertaa.. Vaihdoin sellaiseen, joka on työpaikkaa vastapäätä, jospa tulisi käytyä hieman helpommin.

Kortin sain viime viikonloppuna. Se kuuluu mulla vuokraan, ja noissa asuntoasioissa auttelevan firman edustaja oli luvannut sellaisen pari päivää sen jälkeen, kun palasin Kiinaan. Korttia ei kuitenkaan kuulunut ja viime viikon perjantaina törmasin ko. firman edustajaan ja kyselin kortista.. Selityksiä tietenkin löytyi, mutta sanoin että haluaisin kortin ASAP, jotta ehtisin jo viikonloppuna kokeilemaan.. Mitään ei perjantaina kuitenkaan kuulunut, ja luovuin jo toivosta. Lauantai-iltana puhelin kuitenkin soi ja suureksi ihmeekseni sain kuulla, etä nyt mulla olisi kortti, se on laitettu mun postilaatikkoon..

Sunnuntaina sitten illalla kokeilemaan. Laitteet näytti mun mielestä paremmilta kuin vanhassa (tukevimmilta) ja niitä on enemmän, tosin varsinkin "painonnostopuolella" näytti pyörivän aika paljon väkeä..  Osa miehistä (kaikki siis kiinalaisia..) halusi ilmeisesti esitellä lihaksiaan, kun piti olla ilman paitaa.. Kohtalaisen ällöttävää, siihen ei sentään muistaakseni kukaan vanhalla salilla sortunut.

Sunnuntaina osallistuin Hi-Lo tuntiin, näytti olevan yhdistelmä "perusairobikkiä" askelkuvioineen ja sitten lihaskuntoliikkeitä + vähän venyttelyä. Osallistujakaarti näytti olevan huomattavasti kattavampi läpileikkaus kiinalaisista kuin vanhassa paikassa. Tuolla oli vähän kaikenikäistä väkeä sekalaisin varustein, eikä kovin monella näyttänyt oikein olevan hallussa mitä pitäisi tehdä... "Jumppatytöt" puuttuivat täysin..

Tiistaina oli sitten seuraava kerta. Korttiin kuuluu kunto-ohjelman teko, ja ajattelin että voisihan tuollaista kokeilla, mitä ohjeita sieltä tulee. Ekaksi kävin kuitenkin Pilates-tunnilla. En ole ikinä ennen ollut, joten en osaa oikein arvostella millaista oli, mutta paljon siellä ainakin selitettiin jotain - kiinaksi. Jotain liikkeitä en pystynyt lähes ollenkaan tekemään, tarvittava lihaksisto tuntui puuttuvan täysin.. Mutta ei tuo kovin sykettä rasittavaakaan ollut, eipä tainnut syke juuri yli sadan käydä koko aikana.

Sitten ohjelman tekoon.. Alkuarviointiin kuului mm. rasvaprosentin mittaus, ja laitteeseen piti syöttää mm. pituus ja paino.. Tulkkina tominut työkaveri (mies..) yritti arvata painon ja osui lähes tarkalleen oikeaan.. Mun mielestä olisi ollut kohteliasta yrittää arvata n. 10 kg alakanttiin.. Mutta niin se on, että lasten ja kiinalaisten suusta se totuus kuuluu.. Ja kommenttina rasvaprosenttiin oli: Oho, toi on todella korkea... :) Yritin siinä kyllä hieman selitellä, että naisilla ja miehillä on tietääkseni yleensä hieman erilaiset arvot.. Ohjaaja suositteli sitten kovasti kevyttä juoksua ohjelmaan (tosin kyllä se aluksi kyseli mitä haluan saavuttaa..) rasvan polttamiseksi ja vihjasi myös ruokavaliosta..  Tylsää, molemmat, sekä juoksu että ruokavalio! Katsotaan nyt miten käy, kuinka paljon sitä oikeasti jaksaa /viitsii. Onhan mulla tosin kiinan vuoden aikana kertynyt 5 kg lisää painoa (tosin nousut on tapahtunut yleensä Suomen lomien yhteydessä..), joten varaa ja syytä painon pudottamiseen kyllä on. Ja oli jo ennen kiinaa..

Tänään olisi sitten tarkoitus mennä salille pidemmäksi aikaa, ekaksi venyttelytunnille (tekisi todella hyvää) ja sitten perään steppitunti. Järjestys toisinpäin olisi kyllä parempi, mutta minkäs teet.  Mutta sitä ennen olisi vielä tarkoitus käydä Carressa ja mäkkärissä (ruokavalio? mikä se olikaan?). Tosin nyt näyttää ulkona satavan taukoamatta, mutta sadeviitta vaan niskaan ja pyörän selkään. Täällä noi pyöräilysadeviitat ovat oikeasti paljon parempia kuin Suomessa. Lämpötilakin on vain n. 22, joten on oikein miellyttävää. Parina päivänä viikolla jo melkein kaipasi jotain pitkähihaista..