Kohtalaisen pitkä tauko- tiedän.. Pitäisi yrittää kirjoitella useammin ja pienempiä paloja, ettei sitten kynnys kirjoittaa kasvaisi niin suureksi ja/tai tulisi niin paljon juttua, ettei sitä enää kukaan jaksa lukea.. Seuraavassa kuitenkin lyhyesti raportointia tuosta ajasta.

Ennen Suomen-lomaa oli kohtalaisen kiirettä töissä, meinasi kaikki illat ja hieman viikonloputkin kulua toimistolla. Sen verran ehdin (työ)vieraiden kanssa olla, että käytiin katsomassa "hangzhou by night" (tai joku sinnepäin oleva nimi..) -näytös jossain teatterissa.  Lysti maksoi muistaakseni 80 remppaa (8€) ja paikat oli parvekkeen perällä katonrajassa. Ihan hyvä näkyväisyys joka puolelle, mutta kovin lähellähän se ei ollut. Kuvat eivät kaukaa ja huonossa valossa oikein onnistuneet, tässä ehkä mun paras..:66456.jpg

Tuossa kohtaa oli menossa jokin tanssi/itämaisten taistelulajien näytös. Lisäksi tuolla oli ainakin laulua (pekingin oopperaa?), erilaisten kiinalaisten instrumenttien soittamista, rumpujen soittoa (toi on hienompaa, kuin miltä se ehkä kuulostaa..), mun suosikkijuttua akrobatiaa (+ kaikenlasta tasapainoilua ja trapesilla keikkumista jne..) ja sitten lopuksi kohtalaisen tylsä Disney on ice kopionti rullaluistimilla.. Koko juttu kesti hieman reilun tunnin. Teatteri oli iso ja täynnä viikko-iltanakin, ja näytöksiä on joka päivä. Taitaa olla ihan kannattava bisnes.

Sitten olikin oikeastaan Suomen loman vuoro. Oli todella mukava nähdä tuttuja, päästä harrastamaan lajeja, joita täällä ei pysty (ratsastus tuntui ihan tutulta heti alusta alkaen, lentopallo sen sijaan ei oikein meinannut totella..), syödä hyvää suomalaista ruokaa (ja kyllä söinkin, saldo taisi olla 2.5 viikon loman aikana melkein + 5 kg..) ja yleensäkkin nähdä Suomen kevättä ja luontoa. Lisäksi täytyy todeta, että Suomessa on aina hyvät kelit ja aurinko paistaa.. Kun olin lokakuussa Suomessa, silloin oli todella hienot syyskelit, nyt kun tulin, niin bussimatkalla Tampereelle oli pieni ukkoskuuro Toijalan kohdalla, mutta jo Tampereella paistoi aurinko. Ja sitä jatkui koko 2.5 viikkoa, lähtiessäni hätyyteltiin hellerajoja. Vaatteiden kanssa meinasi olla hieman ongelmaa, olin pakannut mukaan hieman viileämmän kelin vaatteita.. Kaupoissakin oli kiva käydä, oli niin runsaasti valikoimaa, ja tavaroista tiesi, mitä ne oli. Ja vaatteista löytyi sopivia kokoja (eikä se ollut XXL..). Muutamia vaateita tulikin osteltua. Samoin yritin löytää itselleni uudet kesäkengät, mutta niitä ei tullut vastaan.. Tuskin tulee täälläkään, täällä isoin kaupoista löytyvä kengännumero on 39 (ja luultavasti toikin vastaa korkeintaan jotain Suomen 38..), mun kengännumero on 40. Kiinassa ei varmaan monella miehelläkään ole noin iso..

Hangzhoussakin olen ehtinyt olla takaisin jo reilun viikon. Viime viikonloppu kului töissä (la rekrymessut) ja sunnuntaina lyöttäydyin mukaan, kun "meidän" kiinalaiset esittelivät nyt täällä olevalle vieraalle Hangzhouta. Kuvia toivottavasti seuraa.. Käytiin mm. Lingyin-temppelissä (ihan sisällä asti, kun viimeksi olin siellä, niin tyydyttiin ulkopuoleen..), syömässä Louwailou-ravintolassa (kuuluisin Hangzhoulainen ravintola) ja sitten risteiltiin Länsijärvellä (en ollut käynyt kaikilla saarilla..) ja sitten vielä Wushan squearen yläpuolella olevaan torniin, jossa juotiin teetä.. Lopuksi vielä pikainen kävely Hefang (history-street) pitkin, mutta siinä vaiheessa kaikki oli jo aika raatoja. Lähtö oli ollut kahdeksalta ja tuossa vaiheessa kello oli hieman yli kuusi illalla..

Melkein koko tämän puolitoista viikkoa on satanut, onneksi juuri tuolle sunnuntaille sattui hyvä keli. Ja eilen oli ja tänään on ja huomisellekin on luvattu hienoa ilmaa, lämpötila n. 30, hieman tuulee ja on pilviä, joten ei ole liian tukahduttavaa. Ei ainakaan täällä ilmastuidussa kämpässä.. Pitäisi yrittää saada itsensä ulos. Suunnitelmissa olisi käydä tänään jumpassa, vaikka se on kyllä hieman hienon kelin tuhlaamista..