Phuketissakin on parempi ilma kuin Hangzhoussa (saati sitten Shaghaissa). Se oli taas niitä ensimmäisiä havaintoja.Ja taivaskin oli sininen silloin kun ei satanut..

Ohjelma oli tosi tiivis. Olen ollut aiemmin kaksi viikkoa Phuketissa, nyt tuli kolmen päivän aikana koettua vähintään kaikki sama ja hieman enemmänkin.

Ekan päivän aikana elefanttiratsastus, härkävankkreilla ajo, jeepillä ajo kumipuu&ananas ja banaaniviljelmillä, näytös&selitys kumin talteen ottamisesta, kiinalainen ryhmälounas islam villagessa, kumikanooteilla luoliin ja saaren keskellä oleviin laguneihin, rankka vesisade paluumatkalla (pitkähäntäveneellä). Hotelliin vaihtamaan kuivia päälle ja sitten jalokivi&korukauppaan (mukaan tarttui riipus&korvakorut smaragdista joululahjaksi itselle. Phuket-townissa kiinalainen ryhmäillallinen (miksei Thaimaassa voida syödä thai-ruokaa?). Sieltä sitten vielä Patong-beachille "lady-boy" kabaree-näytökseen ja sen jälkeen vielä hieman Patongin iltaelämää ihmettelemään (joka oli kamalaa..). Takaisin hotellilla oltiin joskus yhden aikoihin. Hotelli oli itärannikolla. Hieman harmitti, ettei missään vaiheessa kerennyt Karon-beachille katsomaan, näkyisikö siellä tsunamin jälkiä.. viimeksi asuimme siellä, ja sieltä jotain ehkä muistaisikin. Muuten en kyllä bongannut enää mitään erityisempiä jälkiä - ellei sitten tsunamin uhrien tunnistamiskeskusta lasketa, sen ohitimme muutaman kerran.

Seuraavan päivän oli hieman rantaelämääkin: pikaveneellä "Coral-islandille", siellä sitten jokunen tunti rannalla. Päivän kohokohta oli banaaniveneily.. Sielläkin oli kiinalainen lounas (joka vielä kaiken kukkuraksi oli jäähtynyttä..). Saarelle mentiin ja tultiin pikaveneillä, joilla kyyti oli melkoisen hurjaa, merellä kun oli melkoisia aaltoja. Istuttiin nokassa, ja siellä sai ihan tosissaan pitää kiinni, että pysyi kyydissä mukana. Iltapäivällä sitten oli vuorossa käärmenäytös (ja esitelmä kiinaksi käärmeistä saatavista kiinalaisen lääketieteen lääkkeistä..). Näytöksessä oli huvittavaa, että esittäjän heilutellessa käärmettä kiinalaiset pakenivat takariviin.. Sitten cashewpähkinätehtaaseen.. sieltä tuli ostettua pähkinöitä. Lopuksi syömään (taas kiinalainen illallinen..jokaisella kerralla oli muuten lähes samat ruuat). Illan huipentumana oli vielä thai-hieronta. Aika tehokasta, ja välillä tuntui myös, että aika kovakouraista.

Kolmantena päivänä pikaveneellä Phi-Phi-saarille. "The beach" tuli nähtyä miljoonan muun turistin kanssa, sitten mentiin snorklaamaan.. Ihanan kirkasta vettä, värikkäitä kaloja ja hieman koralleja. Lounas isolla Phi-Phillä, joka mun mielestä näytti ihan samalta kuin 5 vuotta sitten, vaikka se kai oli aikas toaalisesti tuhoutunut. Lounas oli taaskin kiinalainen, nyt tosin muutamassa ruokalajissa oli havaittavissa thai-vaikutus. Takaisin Koh Kain kautta, sekin saari näytti ihan samalta kuin ennenkin. Tosin muistelisin, että siellä olisi ollut koralleja, ja nyt en niitä juurikaan nähnyt. Phuketissa piti vielä käydä katsomassa pääskysenpesien keräilystä kertova näyttely (ja sieltä olisi saanut niitä ostaakin - törkeän kalliita). Lopuksi vielä ihanan rentouttava ja pehmeä öljyhieronta ja lentovaatteet päälle. Ja syömään -kiinalainen illallinen, nyt oli mukaan onneksi eksnyt yksi punainen currykin, joka oli tosi hyvää.. Muutama tunti oli vielä koneen lähtöön, joten mentiin vielä isoon ostoskeskukseen, jossa oli myös keilailua. Kone oli pari tuntia myöhässä, joten Puketin kentällä (jossa kaikki kaupat yms. oli jo kiinni, olihan kello jo puoliyö..) piti odotella vielä pari tuntia. Lennon nukuinkin sitten oikeastaan kokonaan mikä ei ole mulla tavallista..) ja tiistaina suoraan kentältä pirteänä töihin.

Yksi kuva reissulta (kamera oli mukana vain ekan päivän, kun siitä loppui virta, ja olin unohtanut laturin), kuva on kumipuu viljelmiltä:

20141.jpg