Heh, eivät noi sankariteot ehkä nyt niin suureellisia ole, mutta ihan hyviä saavutuksia kuitenkin..

Ekana tekona oli pyörän osto sunnuntaina (viimeinkin). Lähimarketista sen ostin, se oli sellainen peruspyörä, merkki Giant (joka kuulemma on keskimäärin hieman parempi). Pyörä on aika pikkuinen (renkaat 26"), eikä vaihteita tietenkään yhtään ja aika oudolta tuntui ajella jalat hieman kippurassa (täytyy ostaa työkaluja, ja katsoa saisiko satulaa nostettua vielä hieman ylemmäksi, kaupassa sitä jo nostettiin jonkun verran). Se hyvä puoli tuossa pienuudessa kuitenkin on, että jalat saa maahan nopeasti yms., suurimmaksi osaksi ajo kuitenkin on kaupunkiajoa, jossa on paras olla varuillaan koko ajan.. Ajoin sen sitten kotiin (n. 200m) ja kastuin jo aika perusteellisesti. Sunnuntaina satoi lähes koko päivän aivan kaatamalla lähestyvän taifuunin takia.

Toinenkin sankariteko osui sunnuntaihin: tilasin vettä. Täällähän ei hanavettä pidä juoda, joten juomavesi tilataan sellaisina isoina pulloina, jotka laitetaan vesiautomaattiin (kuten lähdevesiautomaatit Suomessa). Mulla oli numero, johon piti soittaa ja sanoa sinne vesiautomaatin numero. Varmaan puoli tuntia ennen soittoa harjoittelin tuota koodia, se piti näes sanoa kiinaksi (ii shi ling san). Ja onneksi kiinan tunnilla oli myös opeteltu "yksi (iso) pullo vettä" (ii tong shui), senkin sinne sanoin. Vastapäässä kuului weei? yms mölinää, mutta numerosarjasta päästiin lopulta yhteisymmärrykseen... 5 min päästä oli ovella poika vesiputelin kanssa, onneksi se myös "asensi" sen paikalleen (puteli painaa ja en edes ihan varmasti tiedä, miten se sinne laitetaan..).

Sunnuntai-iltana tuulen yltyessä päätin varotoimena nostaa parvekkeen korikalusteet sisälle, ettei tarvitse niitä esim. kanaalista yrittää kalastella taifuunin mentyä ohitse. Eipä tuo kuitenkaan kovin hurjaa ollut, ja se meni nopeasti ohitse, maanantai-aamuna aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta. Tuulet olivat ilmeisesti puhaltaneet sumut pois. Auringon paistekin tuntui tosi kuumalta.

Maanantaina tuli yksi työkaveri Suomesta ja toi hapanleipää.. Maanantaina oli sitten illalla mulla ruokajuhlat kotona: ruisleipää, kinkkua ja tomaattia.. Aika pienet on ilot noin Suomen vinkkelistä..

Tiistaina oltiin ryhmän kanssa teambuildingissa: tunnin seilailu veneellä WestLakella, syöminen ja vielä illalla "shufflea" ja keilailua. Veneellä käytiin yhdessä saaressa, normaalisti sinne maksaa, mutta nyt se oli ilmasta, koska "saari" oli remontissa. Työkaverit (kaikki kiinalaisia siis) yritti selittää mulle yhtä "taulua": siinä oli kaksi kiinalaista merkkiä, toisen yhteydessä ne puhui tuulesta ja toinen oli "kaksi".. Mutta jotenkin ne muistuttavat tai sitten niiden ääriviivat muistuttavat tai jotenkin muuten tuovat mieleen (välillä kyse ei ole pelkästään selittäjien englannin kielitaidon puutteesta, vaan välillä tuntuu, että "logiikka" vaan on jotenkin niin eri, ettei pysty seuraamaan..) jotain, jonka seurauksena taulun voi tulkita tarkoittavan: "kauneus on rajatonta".. Tai sitten sekin oli jotain muuta...

Sen jälkeen mentiin syömään kuuluisaan Hangzhoulaiseen ravintolaan, siellä oli siis perinteistä kiinalaista ruokaa (joka ei oikeastaan ainakaan täällä millään tavalla muistuta sitä ruokaa mitä Suomessa saa kiinalaisista). Tosi hyviä katkarapuja, "kerjäläisen kana" oli myös hyvää, osa ruokalajeista ihan "hyvin syötäviä" ja osa taas ei niin kovin hyvää.. Ja esim. porsaan munuaiset jäi maistamatta..

Sitten mentiin vielä pelaamaan "shufflea", joka muistuttaa hieman curlingia, mutta sitä pelataan pitkällä pöydällä, ja keilaamaan. Noi kaikki siis samassa talossa. Keilahallissa oli julmetun kuuma, hiki alkoi valumaan välittömästi. Ja tuli taas kerran todettua, ettei mulla kyllä ole keilaajan lahjoja.

Eilen illalla sitten oltiin Suomesta tulleiden työkaverien kanssa "history" streetillä. Mielenkiintoinen paikka, tosin aika turistirysä.. Siellä oli kuitenkia vanhan tyylisiä kiinalaisia taloja, ja kaikenlaisia pikkukauppoja, enimmäkseen toki "krääsää" mutta ihan mielenkiintoisiakin juttuja. Sinne täytyy mennä joskus uudestaankin.