Paljon on vettä virrannut Tammerkoskessa.. ei kun Qiantang-joessa sitten viime kirjoitusten.. Kaikenlaisia selityksiäkin keksisin, mutta suurimpana syynä taitaa olla ihan rehellinen saamattomuus..

Tässä kuitenkin jotain päivitystä tapahtumista:

Phuketin reissun jälkeen viikolla tulivat äiti ja sisko vauvansa (9 kk) kanssa pariksi viikoksi kylään. Aluksi kelit oli kohtuullisen hyvät, päivällä lämpötila oli varmaan jotain 20, mutta toisella viikolla alkoi olla jo kylmempää, yöllä ihan nollan tuntumassa. Aika ikävää, varsinkaan kun näitä kiinalaisia taloja ei ole tehty oikein lämmönpitäviksi, Roosalla oli kylmä kontata (siispä kannattikin harjoitella ahkerasti kävelemistä..). Lauantaina 26.11. oli naapurimaakunnassa maanjäristys, joka oli kai vaatinut muutaman kuolonuhrinkin (siitä oli Suomenkin uutisissa). Istuttiin aamulla äitin kanssa koneen ääressä edellispäivän yhdeksän uutisia katsomassa, kun penkki alkoi heilua.. ja talo heilui.. Ei paljoa, mutta selvästi. Äiti sanoi, että maanjäristys, ja mä sanoin, ettei tän pitäisi olla mikään maanjäristysalue (eikä olekkaan, tarkistin kartasta..). Tosiasioita vastaan ei kuitenkaan voinut taistella, joten maanjäristykseksi tapahtuma oli luokiteltava.. Äiti olisi halunnut mennä parvekkeelle, mutta mä taas muistelin, että pitää mennä talon vahvimpaan kohtaan - oviaukkoon. Siskokin oli herännyt heilumiseen, ja luullut aluksi, että joku tekee jäynää ja heiluttaa sänkyä. Eipä tuota onneksi kovin kauaa kestänyt, ehkä pari minuuttia. Uutisista sitten myöhemmin todettiin, että järistyshän se. Ei tuo naapurimaakunnankaan pitäisi mun Atlaksen mukaan kovin järistysherkkää aluetta olla, mutta kai noita voi periaatteessa olla missä vaan. Eikä kukaan muu mun työkavereistakaan ollut tuota noteerannut, paitsi naapuritalossa samassa kerroksessa asuva, joten ehkä nää talot vaan sattui olemaan jonkun "sopivan" suonen päällä.. tai sitten rakennettu jotenkin sopivasti resonoimaan pieneenkin värähtelyyn :)

Sanghaissakin tuli vieraiden kanssa käytyä. Kelit vaan ei kovin suosineet: oli kohtuullisen kylmää ja tuulista. Kävelykatua tuli käveltyä ja Pundilla kätiin ihmettelemässä pilvenpiirtäjiä yövalaistuksessa. Ite kävin rautatieasemalla ostamassa lipun seuraavan päivän junaan Hangzhoussa, vieraat kun siirtyivät yhden keskustayön jälkeen lentokenttähotelliin, josta on kätsympi seuraavana aamuna lähteä. Saattelin ne kentälle ja tulin magneettijunalla takaisin. Juna maksoi 50 remppaa, mutta kyllä sillä vauhtia sai, 431 taisi olla huippunopeus. Tasaista ja mukavaa kyytiä, tosin mutkissa vähän kallisteltiin. Sitten alkoi matkan vaikein osa: metrolipun ostaminen päärautatieasemalle. Shanghaissa on hienot lippuautomaatit, joissa voi valita reitin ja aseman..Eli siis ekaksi seinäkartan ääreen reittiä suunnittelemaan ja sitten automaatille. Hyvä muuten, mutta kun mun valitsemalla reitillä ei millään ollut sitä rautatieasemaa (vaikka kartassa ihan selkeästi oli..) Lopulta yksi kiinalainen tuli auttamaan ja valitsi toisen reitin, jolta asemakin sitten löytyi. Se mun reitti päättyi yhtä pysäkkiä ennen rautatieasemaa. Ehkä sen on joskus kaavailtu menevän rautatieasemalle ja siitä ohikin, ja kartat piirretty sen mukaan. No, tällä reitillä pääsi sitten asemalle. Aikaa tuohon lentokentältä tuloon oli mennyt hieman enemmän kuin olin kuvitellut, ja asemalla pääsinkin suoraan junaan (toki lähtöön oli vielä parikymmentä minuuttia). Lippu Shanghai-Hangzhou maksoi muuten myös sen saman 50 remppaa mitä Maglevikin.. Jos ei ole kauhean paljon matkatavaroita, eikä ihan kauhea kiire, niin tulo lentokentältä Hangzhouhun junalla on ihan varteenotettava vaihtoehto. Tai bussillakin kuulemma pääsee suoraan lentokentältä Hangzhouhun, siinä vaan on ikävänä puolena se, että jos tulee Finskin koneella, niin bussin lähtöä joutuu  aamulla odottelemaan kolmisen tuntia. Hinta on kai hieman kalliimpi kuin junalla.

Shanghain reissulta palattua sitten laukun tyhjennys ja seuraavan pakkaus. Seuraavana päivänä oli ohjelmassa matka Hainanille (Kiinan eteläinen aurinkolomasaari - aurinkomatkatkin kuulemma aloittaa sinne matkat ensi kesänä). Työmatka :) Täällä kun on sama huvibudjetti kuin Suomessa ja kaikki harrastekerhorahatkin jaetaan "outing"iin, eli siis Suomen "jaospäivää" vastaavaan häppeninkiin. Lennettiin sitten siis Hainanille kolmeksi päiväksi. Aurinko paistoi ja oli lämmintä ja Miss Maailma (tai Universum tai joku..) tuli valittua. Missit kuulemma asuivat jossain hotellissa aika lähellä sitä hotellia, missä me oltiin, lähellä (20km?) Sanyan kaupunkia. Hotelli oli kiva (uima-allas, ja oma ranta tien toisella puolen), Sanya näytti aikas kiinalaiselta (=ei kehu).. Tosin ei siellä ihan kovin paljoa oltu, mutta on sillä vielä hieman matkaa länsimaiseksi turistikaupungiksi. Kovasti kuitenkin on yritystä, ja mallia ollaan ilmeisesti haettu Thaimaasta.. hyvässä ja pahassa. Yhdessä paikassa näin jopa myytävän "North Thailand" -T-paitoja. Myyntitouhu oli kuitenkin huomattavasti Thaimaata vähäisempää. Yleisesti ihan suositeltava lomakohde, jos hakee rauhallista rantalomaa. Kovin paljon aktiviteettejä siellä ei ollut tarjolla, eikä kait ainakaan meidän hotellilla ollut varsinaista yöelämää. Takaisin tullessa lentokentällä taisi olla monen miespuolisen mielestä matkan kohokohta: Miss Italia.. ja se antoi ottaa kuvia itsensä kanssa ja poseerasi muutenkin ilmeisen miellään (ainakin jos kattoo sitä kuvamäärää, minkä meidän "pojat" oli siitä ottanut..). Oli siellä muitakin missejä, mutta niistä ei tainnut kukaan tietää, mistä olivat kotoisin..

Kuviakin reissulta tuli jonkin verran, tosin taaskin akku loppui kesken, eikä laturia ollut mukana (..enkö koskaan opi..). Niitä ehkä joitakin sitten myöhemmin tänne nähtäväksi...

Vieraiden aikana tulin taas kipeäksikin, yskitti ja muutamana päivänä oli jopa hieman kuumetta. Olo ei kuitenkaan ollut mikään erityisen kehno. Viikon sairastettuani kävin lääärissä: keuhkoputkentulehdus. Sain 4 eri lääkettä 4 päiväksi: jotain kiinalaisen lääketieteen mukaista ilmeisesti keuhkoputkia avaavaa nestettä. Ne oli selaisissa pikku amplleissa ja niitä piti sitten imeä aina kaksi ennen ruokaa. Sitten sain antibiootteja, yskänlääkettä ja flunssalääkettä.Flussalääkkeen kyllä jätin ottamatta, kun ei se olo tosiankaan ollut mitenkään flunssainen.

Päätän raporttini tällä kertaa tähän.. vielä olisi raportoitavaa (viime viikonloppu HongKongissa yms. ) mutta se ja muita juttuja myöhemmin.. Yritän olla ahkera, enkä pidä melkein kuukauden taukoa..