Yksi paikka pois "täytyisi ehtiä näkemään" -listalta. Hangzhoun koillispuolelle on kunnostettu iso "wetland"-alue jokunen vuosi sitten, ja nyt sitä kehutaan hyväksi luonto- ja lintupaikaksi. Lauantaina menin sitten sinne hollantilaisen työkaverini kanssa. Ja kannatti käydä. Vaikka tosin linnut ilmeisesti muuttavat vielä näiltäkin leveyksiltä pois, sillä muutamaa satunnaista harakkaa ja joitain pikkutirppoja lukuunottamatta tuolla ei juuri lintuja (eikä mitään muitakaan eläimiä) näkynyt, mutta alue oli hieno ja ennenkaikkea rauhallinen. Ihan joka paikkaan ei edes kuulunut pakollinen "puistomusiikki".. Täällä kun on kaikkialla puistoissa tasaisin välein pieniä kaiuttimia, jotka soittavat rauhallista musiikkia, jottei vain olisi liian hiljaista.. Mutta maisemat olivat kivoja, ja varsinkin seurani oli sitä mieltä, että melkein kuin Hollannissa kansallispuistoissa. No, suomalaisten kansallispuistojen suomaisema on kyllä vielä melkoisen erilaista. Tässä yksi kuva tuolta:

302952.jpg

Jonkin verran ruskaa, jotkut puut olivat tiputtaneet kaikki lehdet ja jotkut taas olivat täysin vihreitä (ja ovat koko talven). Tuolla takana puussa on ehkä jokin iso linnunpesä (tai sitten se on vaan tuulenpesä), joten ehkä tuolla keväällä ja kesällä on lintujakin. Miljoonan mekastavan kiinalaisen lisäksi..? 

Yritin siirtää tänne myös kuvaa kapeasta kannaksesta, joillaisilla polku välillä kulki, mutta sen siirto ei millään onnistunut, joten luovutin. Mutta tuolla alueella risteili siis paljon polkuja (kivettyjä tietenkin), ja vähän väliä oli pöytäryhmiä tai penkkejä levähtämiseen ja opastauluja. Lisäksi siellä on joitakin teepaikkoja/ravintoloita (kiinalaista ruokaa - tietty), eli kohtalaisen helppo paikka olla kauemminkin. Myös veneellä pääsee ja sitä itseasiassa kiinalaiset suosittelivat kun asiasta oli puhetta, kävellen kun tuo on niin pitkä. No, kiersimme lähes koko alueen ja vielä jonkun verran edestakaisin kulkien, eikä ollut meille liian pitkä. Mutta meillä olikin lenkkarit eikä korkokenkiä :)

Löytyipä sieltä myös puuksi naamioitu antennimasto. Niin naurettavalta kun tuo itsessään näyttääkin, niin pakko myöntää, ettei se ollenkaan pomppaa maisemasta silmille niinkuin tavallinen masto olisi pompannut.

302949.jpg

Hieman huonosti tuosta yksityiskohdat erottuu, mutta siinä oli mm. tikapuut valmiina rungon kyljessä, ja ilmeisesti joidenkin oksien kulmaa voitiin säätää (tai ainakin ne tulivat ulos kummallisista rei'istä). Mielenkiintoinen tuttavuus, tosin jo toinen, jonka Hangzhoussa näin, mutta silloin ekalla kerralla en ollut ihan näin lähellä.

Ei kyllä tuntunut yhtään jouluiselta kun tuolla käveli, ilmakin oli kohtuullisen lämmin, noin 10 astetta. Tosin iltaa kohden tuuli voimistui ja muutenkin kylmeni. Mutta taivas oli pilvetön ja oikeastaan ihan sininen ja aurinko paistoi. Mutta oikeasti on vain viikko jouluun. Ja kaksi viikkoa Japanin reissuun (vielä muutamaksi yöksi pitäisi löytää majapaikka..) ja 6 viikkoa "lopulliseen" Suomen paluuseen. Hui!

Sain onneksi tänään tehdyksi yhden ikuisuusprojektin, eli ostin tädille silkkimattoja. Olivat kyllä halpoja, ja hieman mietin, että pitäisikö ostaa itsellekin. Mutta sitten järki voitti, ja päätin, että kun en tarvi, niin en osta.

Satelliitin kanssa takkuaminen jatkuu. Tiistaina tuli korjaaja, joka sääteli lautasta (kunhan kävi ekaksi lainaamassa työkaluja, mulla kun ei ole..) ja vaihtoi kortin ja jopa alkoi toimimaan. Sain vieläpä uuden kaukosäätimenkin, joka (ainakin tähän asti..) on toiminut jokaisella painalluksella. Mutta olohuoneen ilmastointilaite ei toiminut (sitä tarvitaan lämmitykseen) ja sen korjaaja kävi torstaina. Torstai-iltana kun tulen kotiin on sisällä mukavan lämmintä. Lösähdän sohvalle ja avaan telkkarin: "No signal". Ilmeisesti ilmastointilaitteita säätäessä lautanen on mennyt pois paikaltaan tms. Ainakin ilmastoinnin ulkolaitetta lienee jotenkin rukattu, päätellen kylpyhuoneen ikkunanpieliin ilmestyneistä mustista sormenjäljistä. Ilmastointilaite on kylpyhuoneen ikkunan ja parvekkeen, jossa lautanen on, välissä... Ja ilmeisesti korjaaja on viikonlopun jossain, kun sitä ei ole, lupauksista huolimatta, näkynyt. Harmittaa.. ja aika paljon. Yritin itse säätää lautasta johonkin asentoon, mutta en saanut sitä liikkumaan paljoakaan. Kun ei ole niitä työkaluja (tai on hieno töistä saatu Leatherman, mutta siinä ei ole jako- eikä lenkkiavaimia. Selvä puute!). Onneksi toin Suomesta ison kasan lehtiä mukanani ja ostin HongKongista muutaman kirjankin, jotka ovat vielä lukematta..

Joten nyt siis lukemisten pariin. Hyvää Joulun alusaikaa kaikille!