Kaupassa käynti onnistui ja löysin kaikkea mitä halusinkin (ja paljon ylimääraistäkin). Päätin oikein alkaa kokkailemaan, tähän astisiin ruuanlaittosaavutuksiini täällä kuului vain kananmunien keitto. Nyt ostin kaupasta kananrintafileen (sen hintana noin 20 senttiä ) ja jotain laihaa purjoa ja valkosipulia. Kotona oli jo aiemmin ostettua nuudelia, öljyä ja soijaa, kyllähän niistä jo jotain tekee... Kotona tuli sitten mieleen, että missäs nämä sitten valmistetaan...? No, onneksi aiemmilta asukkailta oli jäänyt perinnöksi kulahtanut wokkipannu (jonka nähdessäni olin päättänyt, että tuota en käytä) ja pieni vesikattila.. Eikun siis ne käyttöön. Ei tuosta todellakaan mitään gourmet-ateriaa tullut, mutta jotain syötävää kuitenkin (paistettua kanaa, nuudeleita ja vihanneksia soijassa..).. Ja kärykin on jo lähes haihtunut, tulihan se liesituulettimen olemassaolokin muistettua ennekuin ihan kokonaan oli kaikki homma ohitse. Ehkä ensi kerraksi pitää ostaa jotain mausteita lisäksi ja jotain muutakin kuin sipulia pannulle..

Ruuan jälkeen sitten suihkuun, tällä kerralla sieltä jopa tuli ihan lämmintä vettä (edelliskerrasta viisastuneena oli ymmärtänyt kääntää boileria kuumemmaksi) ja suihkun jälkeen sohvalle löhöämään ja töllöttämään satelliitti-TV:tä. Kanavia riittää, muttei aina katsottavaa. Nyt tuli jostain kanavalta Friendejä ja sitten siitä jonkin ajan kuluttua joltain toiselta kanavalta leffa deep waters tms. (mulla on kotona se kirjana, ja leffankin olen nähnyt ennenkin). Pitkä ip-puhelu Suomeen kaverille, sai kuulla vähän kuulumia sieltä, kivaa.

Sitten päätin, että on vähän päästävä mökistä ulos ja kävelemään (ja yhtenä innoittimena oli että voi piipahtaa kaupassa ostamassa vähän karkkia). Aluksi suunnittelin lähteväni keskustaan päin, mutta koska ulkona oli vähän sateisen oloista, niin päätinkin tehdä vain parin "korttelin" (=oikeasti paljon isompia kuin suomessa) kierroksen. Kello oli jo jotain 7 illalla ja oli jo ihan pimeää. Ilmeisesti sähköjä säästetään (tai lamppuja), mutta katuvaloja on täällä suhteellisen harvassa, joten välillä hieman miettii, näkeekö pyöräilijät/autoilijat aina väistää.. Paras pitää itse aina varansa. Tie meni aika lähellä pikkukanavaa (jonka varrella minäkin siis asustelen) ja ilmeisesti sateen jäljiltä ilmakin oli aika raikas, ja jostain tuli jotain hyvää kukan tuoksua. Pari mielenkiintoista puistoakin ohitin, mutta niitä on kivempi tutkia päivänvalolla. Ja puistoissahan (ei ainakaan näissä) ei ole yhtään valoa. Kummasti niissä silti kiinalaiset olevat ja ulkoiluttavat koiriansa.

Takaisin päin tullessa törmäsin (taas vaihteeksi) mielenkiintoiseen näkyyn: kaksi miestä oli raitapyjamissaan kadulla ja ne näyttivät ensiapukurssin sidontaharjoituksesta tulevilta. Toisella oli pää kääreissä ja toisella käsi. Tässä mun taloa vastapäätä on sairaala, ja ilmeisesti on ihan tavallista, että potilaat ulkoilevat pitkin kaupunkia pyjamissaan. Useampia kertoja olen törmännyt erilaisiin tapauksiin, milloin on joku iso sidelappu poskella, milloin hengityssuoja ja kerran lähi PizzaHutiin tuli perhe aterioimaan - pikkupojalla oli tippaletku kädessä ja vanhemmat vuorollaan pitelivät tippapussia ylhäällä.. Noi pyjamavaeltajat ovat muuten tähän mennessä poikkeuksetta olleet miehiä - miksiköhän?

Heti seuraavaksi huomasinkin sitten että tien reunamuurissa oli asuntoja, tai ehkä asuntoloita.. Tosi ankean näköinen iso huone täynnä rautakerrossänkyjä ja yksi pieni matala pöytätaso, jossa joku laittoi ruokaa. Noita oli pari-kolme peräkkäin. Tien toista puolta kuljin päivälläkin kauppaan, mutta en kyllä aikaisemmin ole noita huomannut. Eipä ole hääppöiset olot.

Ja sitten melkein seuraavaksi onkin musiikkikauppa, josta kuuluu paikallista poppia isolla pitkin katua ja sitten "karkkikauppa" (josta jätski ja yksi fruit-mentos ja kaksi toffeepatukkaa.. pitäis varmaan yrittää rajottaa tuota karkinsyöntiä..) ja sitten olinkin jo oman "taloyhtiön" portilla. Vartija sanoo ni hao ja jotain muutakin, mutta siitä mulla ei ole kyllä hajuakaan mitä. Tarttis sitä kiinaa opiskella. Mutta on asumiseroja pienellä alueella, tää on kuitekin paikallisittain varmaan aikas luksustason asunto.

Karkkikauppaa (ehkä siis oikeasti jokin nykyistä kioskia muistuttava) vastapäätä jalkakäytävällä oli meneillään jotain mielenkiintoisen näköistä, mutten kehdannut mennä lähemmäksi katsomaan mitä siellä tehtiin. Kuitenkin jotain käristettiin/paistettiin/kuumennettiin tms avotulella, kauemmaksi (ja pimeässä) näytti hieman kuin tulen päällä olisi kieputettu varrasta. Jalkakäytävillä muutenkin tapahtuu monenlaista toimintaa, nytkin monessa kohtaa oli koko perhe iltaa istumassa ja/tai syömässä jalkakäytävällä, ja aamuisin lähikuppiloiden väki suorittaa ruuan "esivalmistelua" kadulla: vihanneksia perataan oikeastaan joka kerta kun ohi kävelen (roippeet jätetään kätevästi kadulle) ja kerran näin kun kaloja tapettiin: elävä kala vesiämpäristä käteen, voimalla mäiskäytys katuun ja sitten kuolleena pinoon. Ainakaan tuossa ravintolassa en taida ikinä syödä...