Joulun jälkeen järisi maa Taiwanilla, jonka seurauksena Kiinasta, Japanista, Koreasta jne katkesi iso osa datayhteyksistä "ulkomaailmaan", eli Eurooppaan ja Amerikkaan. Seurauksena oli, ettei netti oikein pelittänyt - ja sen seurauksena sitten, etten ole kirjoitellut sitten joulun. Eli nyt syy ei ollut yksinomaan mun laiskuuden...

Joulun jälkeen oli viimeinen kiinantunti. Kaksi kirjaa tuli kahlattua läpi vajaassa vuodessa, ja sitä ennen oli puoli vuotta muuta opiskelua toisen opettajan kanssa. Hieman harmittaa, kun oppi niin vähän. Tekisi mieli jotenkin jatkaa Suomessa, edes niin että nykyinen taso säilyisi, mutta toisaalta tiedän olevani niin laiska, etten kuitenkaan jaksa. 

Vuosi vaihtui Japanissa, käytiin Tokiossa, Atamissa, Kiotossa ja Osakassa. Niistä raporttia (ja kuvia) joskus myöhemmin tällä viikolla. Japani on kiva maa, jossa on väenpaljoudesta huolimatta mahdollista olla kohteliaita. Toi väenpaljous kun on kiinalaisten yleisin selitys, jos niiltä kysyy, miksei täällä oteta muita ihmisiä huomioon...

Kävin eilen ostamassa vielä parit housukankaat, jos niistä saisi teetettyä itselle vielä housut. Harmi, ettei muiden suosittelema räätäli ollut paikalla, pitää poiketa kangasmarkkinoilla vielä uudelleen. Ongelmana vaan on, ettei mulla ole enää oikein "vapaita" viikonloppuja kuin vasta ihan lähtöä edeltävä viikonloppu, kaikki muut (siis peräti kaksi..) menee reissatessa, joten täytyy poiketa tuolla joku ruokatunti, ja toivoa, että osuisi kohdalle.

Havaijin matkakin on nyt sitten varattu. Hieman oli ongelmia hotellien varauksien kanssa, kun netti ei toiminut ja sitten kun lopulta yritettiin Suomesta käsin varausta (soitin kaverille ja se käytteli nettiä..) niin mokoma amerikkalainen sivu ei huolinut mun puhelinnumeroa, ja se oli pakollinen kenttä. Ei se huolinut mitään muutakaan numeroa, jota koitettiin. Lopulta ei auttanut muu kuin soittaa suoraan sinne hotellivarauspalveluun ja tavailla sitten nimiä yms. En tiedä menikö kaikki ihan OK, koska ymmärsin, että niiden pitäisi lähettää vahvistusmeili, eikä sellaista ole vielä tähän päivään asti näkynyt... Mutta mulla on kuitenkin jokin varausnumero, joten eiköhän siellä joku varaus jollain nimellä ole :) Havaijille lähtö olisi ensi lauantaina, ja tarkoitus olisi mennä bussilla Shanghain lentokentälle.

Tänään puoli 12 pitäisi tulla mies Shanghaista tsekkaamaan mun kamat, mitä pitää pakata ja kuinka paljon sitä on. Eipä mulla ihan kauheesti muuten ole, mutta yksi iso divaanisohva.. Varsinainen pakkaus olisi sitten viimeisellä viikolla ennen lähtöä, toivottavasti mahdollisimman lähellä viikonloppua, ettei tarvitsisi kovin kauaa hotellissa asustella.

Sellaista tällä kertaa, nyt pitää lähteä töihin..