Yksi ikuisuuspojekti on vihdoinkin nytkähtänyt eteenpäin, sain eilen viimeinkin ostettua (tilattua) sohvan.. Ei, en sitten viime viikon lauantaina, hyvistä aikomuksista huolimatta, päässyt markkinoille... Kirjoittelun jälkeen unohduin hieman katselemaan kuvia ja sitten vielä avasin telkkarin ja sieltä tulikin lentopalloa.. :) Jäin sitten sitä katselemaan. Ja en mennyt sunnuntainakaan enkä tämän viikon lauantaina (vaikka taaskin piti), mutta eilen sunnuntaina sitten lopulta otin itseä niskasta kiinni ja kiikutin markkinoille, ja ostin sen sohvan, jota jo aiemmin katselin. Miksi en ostanut sitä jo silloin ekalla kerralla? Miksi pitää kiertää kaikki muut paikat, josko löytyisi jotain vielä parempaa.. ja sitten vaikka päätös on tehty, niin ei saa aikaiseksi lähteä... Mutta nyt on sitten uusi oranssi sohva tilauksessa, vanhakin on oranssi.. Hieman meinasi olla vaikea valita kangasta, olisin halunnut kahta väriä, mutta mun mielestä mikään muista väreistä ei oikein sopinut, paitsi vaalea beige, joka taas on mun mielestä liian arka väri sohvalle, vaikka verhoilu olikin irrotettavissa ja pestävissä. No, tuli sitten pari vaaleaa pientä irtotyynyä kaveriksi. Sohva on aika massiivinen divaanisohva, toivottavasti ei liian massiivinen mun ei-niin-isoon olohuoneeseen.. Toimitus pitäisi olla mun Suomesta paluun jälkeen, toivottavasti siinä ei tule kauheasti ongelmia.. Taitaa olla niin, että toistaiseksi kukaan täällä ei ole onnistunut saamaan mitään toimitusta kotiiin ilman jotain ongelmia.. yleensä toimitusaikaa, joskus myös tavarat ovat melkoisen kolhiintuneita.. Yksi jännitysmomentti tietty on, että tuleeko sohva sellaisena kun piti, esim. vaihdoin divaanin toiseen päähän. Onneksi liikkeessä oli yksi tyttö, joka puhui englantia, helpotti kummasti asiointia.

Niin ja sitten telkkari - tai oikeastaan satelliittikortti.. Satelliitti lakkasi toimimasta toissa viikon tiistaina, purkukortista loppui "aika". Viimeksi siihen sai lisää aikaa etänä, mutta nyt ei se onnistunut, kun kuulemma pitää kortti vaihtaa, kun nykyiseen korttiin ei saa kuin vuosi kerrallaan lisää aikaa, ja mulla on vuokrasopimusta vain alle 3 kk jäljellä. Sitten kortin piti alunperin tulla (ja miehen sitä laittamaan..) lauantaina, mutta perjantaina se siirtyi sunnuntaiksi ja lauantaina maanantaiksi ja maanantaina tiistaiksi, samalla kun ayi on täällä aamulla. Pitää odotella korttia, se ei ole vielä tullut.. Tiistaina illalla (joskus seitsemän jälkeen) kun juuri olen kotiovella, tulee soitto, että koska olen kotona, satelliittimies olisi nyt tulossa. Ai ei se tullutkaan aamulla? No, mies saapuu uusi satelliittilaite kainalossa ja alkaa sitä asentelemaan.. Siinä on jotain häikkää eikä toimi. Soittelua ja lisää soittelua. Laite taitaa olla rikki. Kun kysyn (mies ei suostunut edes yrittämään puhumista mun kanssa suoraan vaan kaikki hoidettiin puhelimitse tulkin avulla..) että miksi uusi laite, niin selityksenä oli, että kun mun vanha vekotin ei tue tätä uutta korttia.. siis laite vaihtoon. Olisikohan kuitenkin ollut halvempaa ostaa vaan se 1 vuosi lisää ?? Tuntemattomia ovat kiinalaisten aivoitukset.. (Tosin satelliitti kuuluu vuokrasoppariin, joten mulla ei ole hinnoista mitään hajua..) Sitten sovitaan, että mies tulee uuden laitteen kanssa keskiviikkona illalla. Keskiviikkona uusi yritys ja tällä kertaa jopa toimii. Ja löytyy se uusi korttikin koneeseen. Miehen lähdettyä räpeltelen kaukosäädintä, surffailen kanavilla ja vaihdan käyttöliittymän kielen englanniksi, kun äkkiä kuva pimenee ja "No signal". Voi ei! Kokeilen kaikki kaukosäätimen napit läpi, tuloksetta. Joskus aiemminkin satelliitti on hukannut signaalin vähäksi aikaa, joten ajattelin ekaksi, että jokin pikku häikkä, mutta kun signaali oli hukassa vielä seuraavanakin aamuna, niin täytyi todeta, että ei toimi.. Taas soittelemaan satelliittimiestä paikalle.. Perjantaina tulee neuvo, että paina "format"-nappulaa. Kokeilin illalla, kieli muuttuu takaisin kiinaksi, mutta muuten ei auta (Tunnistan merkit "ei ole" ja ajattelen ettei vieläkään signaalia). Lauantai-aamuna kokeilen kuitenkin toivorikkaana vielä uudelleen ja -kas kummaa- nyt toimii.. Mulla ei ole mitään käsitystä, mitä tapahtui, mutta nyt toimii, ja se on hyvä..

Mitäs muuta..? Muuten viikko meni aika tiiviisti töiden parissa, illat hieman venyivät. Tuppaa taas olemaan kiirettä ja pitkistä päivistä huolimatta hommia jäi koko aika (lisää) rästiin. Flunssakin on vielä hieman kiusana, muuten se on menyt aíka hyvin ohitse (äänikin palasi keskiviikkona..), mutta limaa on vielä tukkeena kaikissa rööreissä.. En ole vieläkään uskaltautunut tekemään mtään liikunnallista. Mutta ehkä jo huomenna :)

Torstaina alkaa sitten Honkongin matka. Kiinalaisten järjestämä reissu, ja aika sekavat on järjestelyt. Tosin ideanakin oli "vapaa reissu", saa tehdä siellä mitä huvittaa, mutta silti.. Luulen, että ainakin kuitenkin Ocean Parkiin ollaan menossa, mutta jostain bongasin jonkun Disneyland-listan ja ite ainakin haluaisin käydä Lantau-peakilla. Siellä on joku (uusi) iso buddha ja kaapelihissi ja hienot näköalat.. Ja Hongkongissa saa länkkäriruokaa.. Hieman olen myös miettinyt uuden pikkukameran ostoa, kun vanha temppuilee liian paljon, mutta katsotaan..

Hongkongista palattua sitten parin päivän päästä pariksi viikoksi Suomeen. Jes! Pitäisi hieman keskustella mitä sitten Suomeen palattuani alkaisin tekemään ja miettiä myös, miten  meidän alueen työtä jatkossa hoidetaan Hangzhoussa. Ihan liikaa asioita kulkee vielä mun kautta, ja joskus tuntuu, että vaikka tieto menisi muillekin, niin mitään ei tapahdu, ennenkuin käyn kysäisemässä, että miten asiassa edistytään. Ei tuohon helmikuuhun ole enää kovinkaan pitkä aika.. Hieman jopa hirvittää, muutama osa-alue on vielä ihan alussa täällä ja niissä uudet tekijät. Niin ja hirvittää sekin, että miten Suomessa tarkenee! :) Täällä on nyt viime viikolla joutunut ottamaan ihan takin mukaan, tosin keskipäivällä se on vielä tarpeeton.. Ylin lämpötila on ollut vielä hieman reilut 20, mutta lähiaikoina pitäisi viiletä lisää, huomiseksi luvataan enää max 17 astetta.

Ja nyt pitää lähteä töihin..