Lämmintä riittää ja Rosessakin avattiin jo uima-allas.. Siispä päätinkin lähteä eilen lauantaina sinne päivää viettämään heti aamusta. No ihan aamusta en päässyt, kun tappelin koneen kanssa WLAN purkin asennuksesta. Tulos 1-0, kone voitti. Joskun puolenpäivän tienoilla kuitenkin pääsin altaalle. Oli kiva pulikoida vedessä ja muutenkin ottaa rennosti altaan reunalla kirjaa lukien ja eväitä syöden. Mutta yksi pikkujuttu oli unohtunut: aurinkorasva. Tai oli mulla rasva mukana, mutta en ollut laittanut sitä valmiiksi ja muistin sen altaalla vasta pitkän ajan kuluttua.. Tuloksen voitte arvata. Ja aurinko ei edes varsinaisesi paistanut, vaan korkeintaan välillä hieman pilvien raosta pilkahteli. Toki lämmintä riitti ihan tarpeeksi, varmaan jotain 35. Mutta olipahan koko loppuillan varsin hehkuva olo..

Kone kiukuttaa. Koska vikahan on aina siinä eikä minussa.. Oikeesti! WLAN-purkin mukana tuli jotkut kiinankieliset ohjeet ja "asennuslevyke". Mutta kun mun kone (tai sen levyasema) ei lue levyä kunnolla. Ohjelman pitäisi käynnistyä automaattisesti, mutta ei. Se ei edes joka kerta tajua, että Cd-asemassa olisi jotain luettavaa, vaan pyytää asettamaan levyn asemaan.. Ja sitten kun onnistun käynnistämään asennuksen käsin, niin se valittaa, että jotain tiedostoa ei löydy tai että ohjelman alustus ei onnistunut. Sama juttu oli Canonin kameran asennuslevykkeen kanssa. Nyt aamulla kokeilin asentaa yhtä Suomesta tuomaani ohjelmaa - kaikki meni ihan niinkuin pitikin. Asennus käynnistyi automaattisesti ja sujui ilman herjoja. Vihaakohan mun kone kiinalaisia?

Altaalla tosin kuulin, ettei tuota levykettä tarvita tuon purkin asentamiseen, sen pitäisi sujua itsekseen, kun yhdistelee kaapelit oikeassa järjestyksessä.. Kokeilin illalla, mutta ei auta, mun kone vaikenee kuin muuri, eikä ymmärrä asennella mitään.

Shanghain reissu meni ihan hyvin. Ikeassa oli kiva käydä. Ikeoilla taitaa olla jokin standardi rakenne. Väittäisin, että Shanghain kauppa oli täsmälleen samanlainen kuin Espoon vastaava..  Varsinaisesta kaupasta en ostanut mitään, lihapullat söin (ei todellakaan mikää erityinen gourmet-kokemus, eineslihapullia kuivien raskalaisten kanssa, mukana hieman ruskeaa kastiketta ja puolukkahilloa..). Mutta sitten alakerrassa, varsinaisen Ikean myymälän ulkopuolella oli ruotsalaisen ruuan kauppa. Mikä aarreaitta! Puolukkamehua (joka maistuu oikealta mehulta, eikä esanssi-sokeriliemeltä niinkuin täältä kaupasta löytämäni mustaviinimarjamehu..), Abban sinappisilliä, Kallen mätitahnaa, Estrellan sipsejä ja karkkia (Maraboun suklaalevyjä, Dajmia ja suolakaloja). Niin ja näkkileipää ja kauralastukeksejä.. Ei kaikki mahtunut enää reppuun ja se painoi aika reippaasti.. Ei välttämättä ihan paras idea mennä sinne ekaksi.

Seuraavaksi suuntasin krääsätorille. Pienen hakemisen jälkeen (..kun näin suunnistamistakin harrastaneena on joskus ylivoimaisen vaikea käsittää missä suunnassa on itä ja missä länsi .. jos tullaan pohjoisesta niin käännytäänkö silloin oikealle vai vasemmalle..?) se löytyi. Kengät ostin, ihan aidot Gelunbiat :) ja vyön.Yritin myös hieman katsella jotain puseroa, tms. mutta en oikein jaksanut paneutua asiaan. Tori oli ulkotori ja siellä oli paljon pieniä kojuja ja vielä enemmän ihmisiä. Ja sitten alkoi tihkuttamaan ja sateenvarjot alkoivat uhkailla silmiä ja muutenkin yleensä eteenpäin pääsy oli hankalaa. Päätin etten tarvitse mitään muuta ja lähdin pois.. ja reppukin painoi ja oli kuuma. Tori muuten suljettiin nyt seuraavana viikonloppuna, työkaveri kertoi, ja vielä varmuuden vakuudeksi siitä oli jopa Japanin uutisissa, jotka satuin kanavilla surffaillessani bongaamaan.

Tuolla reissulla tuli sitten katsastettua myös Shanghain uusi eteläinen rautatieasema. Asema näyttää ulkoapäin (ja hieman sisältäkin..) urheiluhallilllta. Kokoa ja näyttävyyttä riittää. Tällä hetkellä sieltä ei taida lähteä (tai tulla..) mitään muita junia kuin osa Hangzhouhun tulevista, joten tungoksiakaan ei tarvinnut pelätä - siellä oli oikeasti lähes tyhjää.. Olin kuitenkin asemalla sillain, että junaan jo pääsi, joten en ehtinyt ihan hirveästi paikkoja tutkia. Tosin ei junaan vielä kiire olisi ollut, siellä sai istua ihan tarpeeksi, varsinkin kun toi iltajuna joutuu jostain syystä odottelemaan matkan varrella sivuraiteella melkein tunnin ja päästämään kiireisempiä ohitseen..

Ja loppuun sitten vielä tiedotus säätilasta: ulkona nyt klo 10:22 32,5 astetta ja pilveilevää, päivän ylimmäksi ennustettu 37. Eikä se yölläkään laske kuin korkeintaa 25:een. Sisällä on kivaa, kun täällä on ilmastointi..