Viime viikko antoi hieman esimakua Hangzhoun kesästä.. Maanantaina, kun avasi ulko-oven, tuntui heti kuin rapusta olisi iskenyt seinä vastaan. Ja vaikka kävelin töihin hyvin rauhallisesti, niin hississä selkää pitkin alkaa valua hikinoroja. Ei kivaa. Onneksi loppuviikosta hieman viileni, ja säätiedotuskin lupaa seuraavaksi pariksi viikoksi hieman inhimillisempiä lämpötiloja (n.30), tosin hieman ukkoskuuroilla höystettynä. Mutta kyllä tuli torstaina sählyssä hiki, olin onneksi muistanut ottaa pienen pyyhkeen, jolla pystyi vaihdossa ollessaan hieman isoimpia hikinoroja kuivailemaan. Ja jotenkin tuntui, että peli oli jotenkin holtittomampaa (kaatumisia ja törmäilyjä) kuin yleensä, varmaan osiltaan kuumuudesta johtuvan väsymisen takia.

Viime lauantaina oli yhden expatin läksiäiset Rosessa yhden toisen kotona. Mukana oli nyt myös kiinalaisia. Taas oli hyvää savustettua lohta (jota taas tuli syötyä ehkä enemmän olisi tarvinnut..) ja myös grilli oli taas kuumana.. Ja pihalla oli myös trampoliini... Ja koska mukana oli huomattavasti edelliskertaa vähemmän lapsia (monet perheet olivat lähteneet viikolla Suomeen..) niin jossain vaiheessa iltaa pääsin mäkin sitä kokeilemaan (.. pimeyden laskeuduttua ja pihan tyhjennettyä..). Hyppely oli tosi hauskaa, mutta hikistä ja hieman vaikeampaa kuin luulin. Tai siis se oli vaikeaa, kun hyppäsi takapuolelleen trampoliinille ja yritti sitten taas seuraavalla jaloilleen. Siinä pitäisi saada painopiste takaisin keskelle. Mulla meinasi koko ajan jäädä hieman peräpainoiseksi... Muutenkin tasapaino oli aika oleellista, jostain syystä en halunnut sinkoilla trampoliinin reunan yli ja kokeilla suojaverkon kestävyyttä.. Se ei ihan vaikuttanut siltä, että kestäisi meikäläisen kokoisen hyökkäyksiä..

Tuolla pelattiin (enimmäkseen kyllä kiinalaiset..) taas murhaajaa ja samaten "laskupeliä". Siinä ideana on, ettei numero 7:aa tai mitään sen kerrannaisia saa sanoa (siis 7, 14, 17, 21, 27, 28 jne ovat kiellettyjä), vaan niiden paikalla sanotaan joko "skip" tai "reverse".. Sitten joku aloittaa jostain numerosta (<7) ja edetään ringissä laskien siitä eteenpäin. Kielletyn numeron kohdalla sanotaan "skip", jolloin jatketaan samaan suuntaan tai "reverse" jolloin suunta vaihtuu. Numeroita pitää laskea nopeaan tahtiin (on muuten yllättävän vaikeaa, ajatus ei saisi harhailla yhtään..) ja joka mokaa joko joutuu tekemään jonkun rangaistustehtävän, tai, jos haetaan voittajaa, putoaa pois pelistä. Sitten aloitetaan lasku alusta.. Me pelattiin tätä hieman erilaisena kiinantunnilla kun harjoiteltiin numeroita kiinaksi. Silloin sallittiin hieman hitaampi vauhti..

Tuolta lähtiessä sattui myös outo juttu. Menin taas ison tien varteen metsästämään taksia, ja jonkun ajan kuluttua sitten vapaa taksi tulikin ja pysähtyi ottamaan mut kyytiin. Hyppäsin etupenkille samalla kuin kuski kyseli minne mennään.. Sitten tajusin, että takapenkillä istuikin jo joku.. Hämmennyin kohtalaisesti, mutta kuski selitti vaan jotain että tää on ihan okei.. No, ajattelin että mennään tällä sitten ainakin siihen asti kuin taksi menee suoraan mun kotiin päin, mutta mitään koukkauksia en kyllä ala maksamaan, tuolta Rosen laitakaupungilta kun on joskus hieman vaikeaa saada taksia. Takapenkki oli alkumatkan hiljaa, mutta jossain vaiheessa siellä alkoi keskustelu, missä Zhi Da Fang Bo (=mun kotikatu) on.. Mutta taksi ajeli kuitenkin suoraan tänne, joten sen suhteen ei tullut valittamista. Olikohan se takapenkin pariskunta sopinut jonkin halvan könttähinnan ilman mittaria kaupunkiin ja kuski ajatteli saada hieman lisätienestiä ottamalla lisää matkustajia mukaan..

Eilinen, juhannusaatto, oli täällä tietenkin tavallinen työpäivä. Jossain vaiheessa tuli esiin yksi työasia, ja ajattelin soittaa Suomeen siitä kysyäkseni, mutta onneksi muistin ajoissa, ettei suomalaiset kollegat välttämättä kovin paljon soitosta ilahtuisi.. Sen verran töissä juhlittiin juhannusta, että mentiin suomalaisporukalla lounaalle Hyattiin. Siellä tuli taas syötyä seisovasta pöydästä hieman enemmän kuin olisi ollut tarpeen. Ja varsinkin yhtenä jälkiruokana ollut creme brulee oli aivan taivaallisen hyvää.

Huomiselle mulla on junaliput Shanghaihin. Tarkoitus olisi käydä IKEAssa (sieltä saa mm. Abban silliä ja Estrellan perunalastuja.. ja Dajmia.. ainakin nettisivujen mukaan) ja feikkitorilla, kun nyt vihdoinkin tiedän, missä se on.. Itseasiassa tarkoitus oli lähteä sinne tänään lauantaina, mutta kun eilen tsekkasin junaliput, niin totesin, että ne onkin sunnuntaille... Onneksi mulle sunnuntaikin käy ihan yhtä hyvin. Sihteeri tilasi liput ja kävi ne myös hakemassa.. Mutta taas huomasi, että noiden lippujen kanssa pitäisi olla aina hyvin tarkkana, ja mielellään itse tarkistaa ne ennen maksua.. Mutta huomenna siis IKEAan syömään lihapullia lounaaksi, tänään tarvitsee itse kehitellä jotain..